Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930

Vandaag jarig

Andrea Bocelli (1958)
Andy Cairns (1965)
Ken Vandermark (1964)
Martin Solveig (1976)
Miss Montreal (1984)
Nick Cave (1957)


Joshua Kadison kaarten

Het laatste nieuws over Joshua Kadison kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Joshua Kadison beschikbaar.

artiest informatie

Joshua Kadison

Joshua Kadison (8 februari 1963) is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver

Kadison is geboren in Hollywood (Los Angeles). Hij begon piano te spelen en liedjes te schrijven toen hij 12 jaar oud was. Na het overlijden van zijn moeder verliet hij het ouderlijk huis. Hij kwam tenslotte in Nashville terecht.
Kadison is onder meer beïnvloed door Cole Porter en George Gershwin, en is vooral bekend geworden door nummers als Jessie en Beautiful in my eyes. Bekendheid kreeg hij door zijn relatie met Sarah Jessica Parker

Het schijnt dat het liedje 'Jessie' geschreven is voor Sarah Jessica Parker, de vrouw die Carrie Bradshaw speelt in de populaire serie 'Sex and the City'. Sarah Jessica Parker en Joshua hadden een relatie, en toen het uitging schreef hij het liedje.

Discografie

  • 1994: Painted Desert Serenade
  • 1995: Delilah Blue
  • 1998: Saturday night in Storyville
  • 1999: Troubadour in a timequake
  • 2001: Vanishing America
  • 2005: The Venice Beach Sessions - Part 1
  • 2006: The Venice Beach Sessions - Part 2

Books

  • 17 ways to eat a mango: A discovered journal of life on an island of miracles. Hyperion, New York 1999. ISBN 0-7868-6457-5