Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930

Vandaag jarig

Andrea Bocelli (1958)
Andy Cairns (1965)
Ken Vandermark (1964)
Martin Solveig (1976)
Miss Montreal (1984)
Nick Cave (1957)


Joni Mitchell kaarten

Het laatste nieuws over Joni Mitchell kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Joni Mitchell beschikbaar.

artiest informatie

Joni Mitchell

Joni Mitchell werd op 7 november 1943 geboren in Fort Macleod, Alberta (Canada), als Roberta Joan Anderson. Zij wordt gezien als een van de meest invloedrijke singer-songwriters van de laatste decennia.

Toen zij op haar negende als gevolg van polio in het ziekenhuis lag is ze begonnen met zingen voor haar medepatiënten. Met behulp van een boek, geschreven door Pete Seeger, leerde ze gitaar spelen.

Joni is in 1965 getrouwd met folkzanger Chuck Mitchell. Dit huwelijk duurde niet lang, maar na de scheiding bleef ze wel de achternaam Mitchell gebruiken.

In de jaren '60 trad zij regelmatig op in folk-clubs en koffiebars waar ze bekendheid verwierf door haar unieke combinatie van stem, gitaarspel en teksten.

Joni Mitchell is ook actief als schilder. Met haar muziekcarrière is ze gestopt, naar eigen zeggen omdat de muziekindustrie geen enkele aandacht meer heeft voor authentieke muzikale vertolking.

Discografie

  • 1968 Joni Mitchell (Song to a Seagull)
  • 1969 Clouds
  • 1970 Ladies of the Canyon
  • 1971 Blue
  • 1972 For the Roses
  • 1974 Court and Spark
  • 1974 Miles of Aisles (live)
  • 1975 The Hissing of Summer Lawns
  • 1976 Hejira
  • 1977 Don Juan's Reckless Daughter
  • 1979 Mingus
  • 1980 Shadows and Light (live)
  • 1982 Wild Things Run Fast
  • 1985 Dog Eat Dog
  • 1988 Chalk Mark in a Rainstorm
  • 1991 Night Ride Home
  • 1994 Turbulent Indigo
  • 1998 Taming the Tiger
  • 2000 Both Sides Now
  • 2002 Travelogue
  • 2004 Dreamland
  • 2005 Songs of a Prairie Girl