Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
151617181920
21
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Jason Derulo (1989)
Leonard Cohen (1934)
Liam Gallagher (1972)
Lindsey Stirling (1986)


Johnny Watson kaarten

Het laatste nieuws over Johnny Watson kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Johnny Watson beschikbaar.

artiest informatie

Johnny Watson

Johnny "Guitar" Watson (3 februari, 1935 - 17 mei, 1996) was een Amerikaanse muzikant waarvan de lange carrière de ontwikkeling heeft beïnvloed van blues, soul, rhythm & blues, funk, rock en hip-hop.

John Watson, Jr. is geboren in Houston, Texas. Zijn vader John Sr. was een pianist, en leerde zijn zoon het instrument. Maar de jonge Watson voelde zich meteen aangetrokken tot het geluid van de gitaar. Z'n grootvader, een preker was ook muzikaal. "Mijn vader zong tijdens het gitaar spelen in de kerk" zei Watson jaren later. Toen Johnny 11 jaar was bood zijn grootvader hem een gitaar aan, alleen als de jongen geen "duivel muziek" zou spelen; Blues. Watson zei ja maar blues was toch het eerste wat hij deed.

De Amerikaanse rock band Pearl Jam heeft op het album Backspacer uit 2009 een nummer naar Johnny Guitar vernoemd. Zanger Eddie Vedder raakte geïnspireerd door de collage van Johnny Guitar's album covers in de badkamer van de oefenruimte van de band. Het gaat specifiek over de album cover van What the Hell Is This? (1979), waarop Johnny Guitar zittend op een driewieler met drie vrouwen staat afgebeeld. Het nummer gaat over een man die aangetrokken is tot een van de vrouwen op de album cover en zich afvraagt waarom de vrouw liever een van Johnny Guitar's vele vrouwen wil zijn dan de unieke vriendin van deze man. Een van zijn vele hits is "Too Tired" wat Gary Moore coverde op zijn "Still Got The Blues album. Voor Gary is dit nog steeds een van zijn hits en geen Moore-concert zonder Too Tired!

Discografie

  • 1957 Gangster of Love
  • 1963 I Cried for You
  • 1963 Johnny Guitar Watson
  • 1964 The Blues Soul of Johnny Guitar Watson
  • 1965 Larry Williams Show with Johnny Guitar Watson
  • 1967 Bad
  • 1967 In the Fats Bag
  • 1967 Two for the Price of One
  • 1973 Listen
  • 1975 I Don't Want to Be A Lone Ranger
  • 1975 The Gangster Is Back
  • 1976 Ain't That a Bitch
  • 1976 Captured Live
  • 1977 A Real Mother for Ya
  • 1977 Funk Beyond the Call of Duty
  • 1978 Giant
  • 1978 Gettin' Down with Johnny "Guitar" Watson
  • 1979 What the Hell Is This?
  • 1980 Love Jones
  • 1981 Johnny "Guitar" Watson and the Family Clone
  • 1982 That's What Time It Is
  • 1984 Strike on Computers
  • 1985 Hit the Highway
  • 1986 3 Hours Past Midnight
  • 1992 Plays Misty
  • 1994 Bow Wow

Literatuur

De eerste volledige biografie en discografie verscheen in april 2009 bij CreateSpace/Amazon, USA. Titel: The Gangster of Love - Johnny "Guitar" Watson: Performer, Preacher, Pimp (). Auteur: economisch journalist Vincent Bakker (Amsterdam, 1948). De discografie omvat 280 songs (de helft meer dan de volledigste tot nu) en telt 117 afbeeldingen, veelal uit privé-collecties. Tientallen collega-artiesten schetsen zijn muzikale ontwikkeling. Drie First Ladies uit het leven van Watson - die honderden versleet - bechrijven hun liefdesleven. Als Muse inspireerden zij hem en als Mecenas bezorgden de geliefden de Guitar Gangster middels diefstal, oplichting en prostitutie het geld, om zijn gouden albums te kunnen produceren.