Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930

Vandaag jarig

Andrea Bocelli (1958)
Andy Cairns (1965)
Ken Vandermark (1964)
Martin Solveig (1976)
Miss Montreal (1984)
Nick Cave (1957)


Joe Cocker kaarten

Het laatste nieuws over Joe Cocker kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Joe Cocker beschikbaar.

Bekijk de volledige Joe Cocker historie.

artiest informatie

Joe Cocker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedieGa naar: navigatie, zoeken
Joe Cocker
Achtergrondinformatie
Volledige naamJohn Robert Cocker
Geboren20 mei 1944
OrigineVerenigd Koninkrijk
Jaren actief1961-Heden
Genre(s)Blues
Rock
Label(s)Regal Zonophone
A&M
Capitol
EMI
Website
IMDb-profiel
Portaal   Muziek

Joe Cocker (Sheffield, 20 mei 1944) is een Engels blueszanger. Zijn eigenlijke naam luidt John Robert Cocker.

Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

Zijn eerste grote hit was het lied With a Little Help from My Friends, een cover van de Beatles song. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright.

Aan het begin van de jaren zeventig had hij problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

Cocker is bekend om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een typische mimiek die enigszins doet denken aan luchtgitaar spelen.

Discografie

Albums

  • 1969: With A Little Help From My Friends
  • 1969: Joe Cocker!
  • 1970: Mad Dogs & Englishmen
  • 1972: Joe Cocker
  • 1974: I Can Stand A Little Rain
  • 1975: Jamaica Say You Will
  • 1976: Stingray
  • 1977: Greatest Hits
  • 1978: Luxury You Can Afford
  • 1982: Sheffield Steel
  • 1984: Civilized Man
  • 1986: Cocker
  • 1987: Unchain My Heart
  • 1989: One Night Of Sin
  • 1990: Joe Cocker Live
  • 1992: Night Calls
  • 1995: The Long Voyage Home
Album(s) met hitnoteringen in
de Nederlandse Album Top 20/50/75/100
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
The best of Joe Cocker199306-02-19931262Verzamelalbum
Have a little faith199417-09-1994229 
Organic199626-10-19961517 
Across from midnight199713-09-1997229 
Greatest hits199814-11-19982438Verzamelalbum
No ordinary world199916-10-19993014 
Respect yourself200225-05-2002347 
The ultimate collection 1968-2003200313-12-20031121 
Heart & soul200402-10-20043914 
Hymn for my soul200707-04-2007384 
Album(s) met hitnoteringen in
de Vlaamse Ultratop 50/100
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
The best of Joe Cocker199302-09-1995379Verzamelalbum
Organic199602-11-19961015 
Across from midnight199713-09-1997326 
Greatest hits199807-11-19981(2wk)53Verzamelalbum
No ordinary world199916-10-1999715 
Respect yourself200225-05-2002612 
The ultimate collection 1968-2003200313-12-20031512 
Heart & soul200402-10-20042015 
Hymn for my soul200707-04-2007258 

Singles

Single(s) met hitnoteringen in
de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
With a little help from my friends196812-10-1968210 
Delta lady196901-11-1969156 
She came in through the bathroom window197017-01-1970195 
The letter197001-08-1970304 
Cry me a river197028-11-1970168 
High time we went197121-08-19711610 
Feeling alright197204-03-1972145Alarmschijf
With a little help from my friends197201-07-1972166Re-release
Midnight rider197216-09-1972tip7- 
Pardon me sir197324-02-1973265 
Put out the light197420-07-1974tip17- 
Ruby Lee198202-10-1982234Alarmschijf
Up where we belong198204-12-1982tip6-met Jennifer Warnes
Threw it away198323-07-1983tip5- 
Civilized man198402-06-1984tip19- 
Unchain my heart198721-11-1987265 
When the night comes198908-07-1989304 
You are so beautiful (live)199008-09-1990tip7- 
Night calls199126-10-1991313 
Feels like forever199217-10-1992tip9- 
Summer in the city199402-07-1994216 
The simple things199424-09-1994314 
Let the healing begin199419-11-1994tip10- 
Don't let me be misunderstood19961996tip- 
N'oubliez jamais199711-10-1997tip6- 
Single(s) met hitnoteringen in
in de Vlaamse Ultratop 50
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
N'oubliez jamais199727-09-19971417