Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930

Vandaag jarig

Andrea Bocelli (1958)
Andy Cairns (1965)
Ken Vandermark (1964)
Martin Solveig (1976)
Miss Montreal (1984)
Nick Cave (1957)


Jimmy LaFave kaarten

Het laatste nieuws over Jimmy LaFave kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jimmy LaFave beschikbaar.

Bekijk de volledige Jimmy LaFave historie.

artiest informatie

Jimmy LaFave

Jimmy LaFave

Algemene informatie

Volledige naam

Jimmy LaFave

Geboren

12 juli 1955

Land

Verenigde Staten

Werk

Jaren actief

1992-heden

Genre(s)

Folk

Countryrock

Altcountry

Instrument(en)

Gitaar

Label(s)

Bohemia Beat

Red House Records

OfficiŽle website

(en) IMDb-profiel

Portaal    

Muziek

Jimmy LaFave (Wills Point (Texas), 12 juli 1955) is een Amerikaanse liedjesschrijver en muzikant.

Levensloop

LaFave werd geboren in Wills Point, 48 kilometer ten oosten van Dallas, maar zijn familie verhuisde tijdens zijn middelbareschooltijd naar Stillwater (Oklahoma). LaFave was van jongs af aan geÔnteresseerd in muziek en speelde in zijn jeugd als drummer in een aantal garagerockbands. In zijn tienerjaren kreeg hij een gitaar van zijn moeder, en nadien begon LaFave zijn eigen liedjes te schrijven. Op zijn vijftiende vormde hij de eerste versie van zijn band, The Night Tribe.

Wills Point beschikte als universiteitsstad over een bruisende muziekscene, en ook in het nabijgelegen Tulsa, waar onder meer folkzanger Woody Guthrie, jazztrompettist Chet Baker en liedjesschrijver J.J. Cale hun oorsprong hadden, vond LaFave mogelijkheden zich te ontplooien als singer-songwriter. In 1979 kwam zijn eerste onafhankelijk opgenomen album uit, Down Under, gevolgd door Broken Line in 1981 en Highway Angels...Full Moon (1988). LaFave's muziek is te omschrijven als americana met veel country invloeden, gemengd met folk, blues en rock. Mid jaren '80 verhuisde LaFave naar Austin, Texas omdat hij zich naar eigen zeggen thuis voelde in de muziekscene van deze stad. Aldaar probeerde LaFave een groter publiek en platencontract te vinden.

De komende acht jaar trad LaFave regelmatig op als solomuzikant in de Chicago House, een koffiehuis in Austin. Tevens was hij in deze periode actief met zijn band in andere clubs rond Austin. In 1992 wist hij een platencontract te krijgen en bracht hij de CD Austin Skyline uit onder het platenlabel Bohemia Beat Records. De titel is een verwijzing naar zijn nieuwe woonplaats en naar Nashville Skyline, zijn favoriete album van Bob Dylan. LaFave zou nog vijf andere albums bij het label uitbrengen: Highway Trance (1994), Buffalo Return to the Plains (1995), Road Novel (1997), Trail(1999), en Texoma (2001). Sindsdien heeft hij twee albums uitgebracht bij de platenmaatschappij Red House Records,Blue Nightfall (2005) en Cimarron Manifesto uit 2007. Met enige vertraging wordt op 20 juli 2010 in de Amerika eindelijk de verzamelaar "Favorites 1992-2001" uitgebracht. Deze cd zou oorspronkelijk onder de naam "the Bohemia Beat Collection" worden uitgebracht. De cd wordt uitgebracht op "Music Road Records". Jimmy is mede-eigenaar van deze platenmaatschappij. Andere artiesten zijn: Slaid Cleaves, John Inmon, Sam Baker, Kevin Welch. De aangekondigde cd van John Fullbright is nooit uitgebracht. Jimmy komt in 2011 voor een eenmalig optreden naar Nederland tijdens het Blue Highwayfestival in Utrecht op 23 april. In september 2012 komt de lang verwachte nieuwe cd van Jimmy uit: Depending on the distance.Op deze cd een verrassende cover van John Waite's Missing you. Voor begin november 2012 staan er weer optredens in Nederland gepland. Ook wordt er gewerkt aan een cd met teksten van Woody Guthrie.

Discografie

  • Depending on the distance (2012)
  • Favorites 1992-2001 (2010)
  • Ribbon of Highway Endless Skyway: The Woody Guthrie Tribute Tour (2008)
  • Cimarron Manifesto (2007)
  • Blue Nightfall (2005)
  • Texoma (2001)
  • Trail (1999)
  • Road Novel (1997)
  • Buffalo Return to the Plains (1995)
  • Highway Trance (1994)
  • Austin Skyline (1992)
  • Highway Angels...Full Moon (1988)
  • Broken Line (1981)
  • Down Under (1979)