Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15161718192021
22
232425262728
2930

Vandaag jarig

Andrea Bocelli (1958)
Andy Cairns (1965)
Ken Vandermark (1964)
Martin Solveig (1976)
Miss Montreal (1984)
Nick Cave (1957)


Jill Scott kaarten

Het laatste nieuws over Jill Scott kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jill Scott beschikbaar.

Bekijk de volledige Jill Scott historie.

artiest informatie

Jill Scott

Jill Scott (Philadelphia, 4 april 1972) is een Amerikaanse R&B-, soul- en jazzzangeres, songwriter, actrice en dichteres.

Biografie

Jill Scott groeide op als enig kind in Philadelphia PA. Jill werd opgevoed door haar moeder - Joyce Scott - en haar grootmoeder. Ze wilde graag lerares worden, maar toen ze eenmaal als klassenassistent werkte viel het werk haar tegen en hield ze er mee op.

Voordat ze in de muziekwereld bekend werd, had Jill allerlei baantjes, o.a. als verkoopster, in een ijssalon en op een bouwplaats. Ze is een jaar of vijf getrouwd geweest met Lyzel Williams, een graficus. Over hem schreef ze het liedje He Loves Me (Lyzel in E Flat) van de cd Experience: Jill Scott 826+.

Loopbaan als artieste

Ze begon op te treden als spoken word artist, met eigen werk. Daar werd ze ontdekt door Amir "?uestlove" Thompson van The Roots. Hij nodigde haar uit om bij de band komen en de samenwerking resulteerde in een credit voor het liedje You Got Me. In 2000 werden (Erykah Badu en) The Roots onderscheiden met de Grammy voor de Best rap performance by a duo or group met You Got Me. Daarna werkte Jill Scott samen met Eric Benet, Will Smith en Common. Ze toerde door Canada in een productie van de Broadwaymusical Rent.

Hidden Beach Recordings bracht in 2000 haar debuutalbum Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1 uit. Met de single A Long Walk van die cd had een ze een bescheiden succes, wat uiteindelijk leidde tot een Grammynominatie in 2003 voor de Best Female Vocal Performance. In 2005 kreeg ze deze onderscheiding voor de Best Urban/Alternative R&B Performance met Cross My Mind. Het livealbum, Experience:Jill Scott 826+ werd in november 2001 uitgebracht. Scott's derde cd, Beautifully Human: Words and Sounds Vol. 2, volgde in 2004. Ze werkte mee aan de single Daydreaming van hiphopartiest Lupe Fiasco, die ook verscheen op haar volgende album uit januari 2007. In september van dat jaar volgde The Real Thing: Words and Sounds Vol. 3.

Dichteres

Ze schrijft nog steeds gedichten en er verscheen een bloemlezing in april 2005 onder de titel The Moments, The Minutes, The Hours.

Actrice

In 2000 begon ze met acteren, ze nam lessen bij een gezelschap in Philadelphia, in ruil voor hand- en spandiensten. Ze speelde in de tvserie Girlfriends en in de bioscoopfilm Cavedwellers met Kevin Bacon en zijn echtgenote Kyra Sedgwick. In 2007 speelde ze in Hounddog en in Why Did I Get Married?. Er zijn plannen voor nieuwe films.

Zangeres

Ze mengt jazz, R&B, spoken word en hiphop met andere genres en creëert zo muziek die neo soul genoemd wordt. Ze haalt moeiteloos hoge noten, waardoor haar manier van zingen doet denken aan Minnie Riperton en Deniece Williams.

Ze heeft de Blues Babe Foundation opgericht om financiele ondersteuning te geven aan studenten van 16 tot 21 jaar. De stichting is genoemd naar Scott's oma, die de bijnaam "Blue Babe" heeft.

Op het Essence Music Festival in 2006, bekritiseerde Scott het beeld dat in de teksten van rap songs wordt opgeroepen: Dirty, inappropriate, inadequate, unhealthy, and polluted. Ze riep haar publiek op te eisen dat dit bijgesteld wordt.

Discografie

Cd's

  • 2000 - Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1
  • 2001 - Experience: Jill Scott 826+
  • 2004 - Beautifully Human: Words and Sounds Vol. 2
  • 2007 - Collaborations
  • 2007 - The Real Thing: Words and Sounds Vol. 3

Singles

  • 2000 - Gettin' In the Way van de cd Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1
  • 2001 - A Long Walk van Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1
  • 2001 - The Way van Who Is Jill Scott? Words and Sounds Vol. 1
  • 2002 - He Loves Me (Lyzel In E Flat) van Experience: Jill Scott 826+
  • 2002 - Gimme van Experience: Jill Scott 826+
  • 2004 - Golden van Beautifully Human: Words and Sounds Vol. 2
  • 2005 - Whatever van Beautifully Human: Words and Sounds Vol. 2
  • 2005 - Cross My Mind van Beautifully Human: Words and Sounds Vol. 2
  • 2005 - The Fact Is (I Need You) van Beautifully Human: Words and Sounds Vol. 2
  • 2006 - Daydreamin' (Lupe Fiasco featuring Jill Scott) van Food & Liquor / Collaborations
  • 2007 - Hate on Me van The Real Thing: Words and Sounds Vol. 3
  • 2007 - My Love' van The Real Thing: Words and Sounds Vol. 3