Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
161718192021
23242526272829

Vandaag jarig

Hans Klok (1969)
James Blunt (1974)
Lenny Kuhr (1950)
Samm Henshaw (1994)


Jeugd van Tegenwoordig, De kaarten

Het laatste nieuws over Jeugd van Tegenwoordig, De kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jeugd van Tegenwoordig, De beschikbaar.

Bekijk de volledige Jeugd van Tegenwoordig, De historie.

artiest informatie

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig is een Nederlandse rapformatie, bekend van hun nummer 1-hit Watskeburt?! uit 2005. De leden van De Jeugd van Tegenwoordig zijn Vieze Fur (echte naam: Freddie Tratlehner, ook wel Vieze Freddie genoemd), P. Fabergé (echte naam: Pepijn Lanen, ook wel P. Dronq genoemd) en Willie Wartaal (echte naam: Olliçio Locadia). Hun producer is momenteel Bas Bron, door het drietal ook wel 'De Neger des Heils' genoemd (onder de naam Bastian scoorde hij in 2001 een hit met You've got my love). Willie Wartaal en Vieze Fur vormen soms samen het duo Baksteen.

Watskeburt?!

De beat van Watskeburt?! werd ergens eind 2004 gemaakt door Bas Bron, die alle liedjes van De Jeugd van Tegenwoordig heeft geproduceerd voor het Magnetron Music-label. De liedteksten zijn geschreven door Vieze Fur en P. Fabergé, hoewel de uitdrukking 'Watskeburt' oorspronkelijk kwam van de Nederlandse rapper Heist Rockah. De song sloeg eerst niet aan, totdat enkele radiozenders het nummer oppikten en begonnen te draaien. Op 16 mei 2005 werd de single van Watskeburt uitgegeven door Magnetron Music i.s.m. TopNotch, welke op 4 juni de Top 40 binnenkwam. Het nummer werd een grote hit en een paar dagen later stootte het Guus Meeuwis van de nummer 1-positie.

Zoals zoveel opmerkelijke hits was Watskeburt?! rijp voor parodieën. Waarsmebird en Opkeplurt zijn slechts enkele voorbeelden. Er verschenen tevens een Friese, Achterhoekse en Brabantse versie van de plaat. In de studentenwereld bleef Watskeburt?! ook niet onopgemerkt. De cultparodie Nog Geneukt?! van De Student van Tegenwoordig verwierf met name in de studentenstad Utrecht grote bekendheid. Ook werd er door Boomerang een gratis ansichtkaart gemaakt met daarop de titel van het nummer. In Groningen dook de parodie Supermooi! op.

Ook in België werd Watskeburt een hit; het nummer werd grijs gedraaid door Studio Brussel en andere radiozenders. Er werd zelfs een jumpstyle-versie van het nummer gemaakt, genaamd Watskejump.

Voorjekijkendoorlopen!

Op 23 augustus 2005 haalde De Jeugd van Tegenwoordig een primeurtje door als eerste Nederlandse band een nummer als ringtone uit te brengen voordat het als single gepresenteerd werd, met het nummer "Voorjekijkendoorlopen". Het nummer werd niet zo'n grote hit als Watskeburt?!

Ho Ho Ho

In December 2005 bracht De Jeugd van Tegenwoordig een single uit samen met Katja Schuurman. In het programma Katja vs Bridget streden de dames in de laatste uitzending om de overwinning. Bridget Maasland deed een kerstnummer samen met Jan Smit maar uiteindelijk won Katja Schuurman. Pikant detail: de clip van Katja Schuurman en De Jeugd van Tegenwoordig is opgenomen in een sexclub.

De jeugd op tv

Na de grote hit Watskeburt?! en het kleinere succes erna werd het tijd voor een echte docusoap. Jongerenomroep BNN zond vanaf vrijdag 8 september 2006 op Nederland 3 de 4-delige serie ‘De Jeugd van Tegenwoordig op hun Best’ uit. In de soap zag je de dagelijkse bezigheden van de rapformatie.

Daarna kwam er een talkshow met Willie Wartaal, ook uitgezonden door BNN op Nederland 3. In deze show, getiteld Wartaal, rijdt Willie Wartaal van set naar set in een golfkarretje.