Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
151617181920
21
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Jason Derulo (1989)
Leonard Cohen (1934)
Liam Gallagher (1972)
Lindsey Stirling (1986)


Jerney Kaagman kaarten

Het laatste nieuws over Jerney Kaagman kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jerney Kaagman beschikbaar.

artiest informatie

Jerney Kaagman

Christina Henriette (Jerney) Kaagman (Den Haag, 9 juli 1947) is een Nederlands zangeres. Ze is ook bekend als voormalig voorzitter van de BV Pop en als jurylid van het televisieprogramma Idols.

Ze volgde de mms aan het Voorburgse Huygenslyceum en was lid van het schoolkoor en van de schoolband The Rangers. Daarna deed ze een secretaresse-opleiding.

In september 1969 werd ze gevraagd als zangeres bij de Haagse popgroep Earth & Fire. Nadat de band in 1983 uit elkaar ging, maakte ze twee soloalbums, en verscheen ze naakt in het eerste nummer van de Nederlandstalige Playboy. In 1987 maakte Earth & Fire een korte comeback.

Kaagman is sinds 1987 voorzitter van de muzikantenvakbond BV Pop. In de jaren negentig werd ze PR-manager bij de radiozender Noordzee FM, en in 2000 werd ze directeur bij de stichting Conamus, inmiddels Buma Cultuur. Vanaf 2002 is ze daarnaast jurylid van het televisieprogramma Idols.

Kaagman is nooit gehuwd, maar woont sinds 1974 samen met Bert Ruiter, basgitarist bij de Nederlandse band Focus en Earth and Fire.

Discografie

Albums

  • 1984 - Made on earth
  • 1987 - Run

Singles

  • 1984 - Allright, here I am/Willow tree
  • 1984 - I will love you endlessly/Misery
  • 1984 - My mystery man/Misery
  • 1985 - I'll take it/Misery
  • 1986 - Victim of the night/Theme from V.O.N
  • 1987 - Running away from love/Dance to the music
  • 1988 - Queen of hearts/You've got to believe
  • 1988 - Don't say it /I don't wanna talk about it
  • 1989 - Love you more