Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
161718192021
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Bobby Byrd (1934)
Jessye Norman (1945)
Jimmy Carr (1972)


Jennifer Lopez kaarten

Het laatste nieuws over Jennifer Lopez kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jennifer Lopez beschikbaar.

Bekijk de volledige Jennifer Lopez historie.

artiest informatie

Jennifer Lopez

Jennifer Lynn Lopez (24 juli 1969 te New York) is een Amerikaanse zangeres, actrice, danseres, ontwerper en mode-icoon. Ze wordt ook vaak J.Lo genoemd. Ze is van Puerto Ricaanse afkomst, maar groeide op in de Bronx in New York. Zelf beweerde ze altijd in 1970 geboren te zijn, maar na een arrestatie werd haar werkelijke geboortejaar bekend.

Beginjaren

Jennifer Lynn López werd geboren op 24 juli 1969 in de Bronx, New York. Haar ouders, Guadalupe Rodríguez en David López, komen uit Puerto Rico. Allebei haar ouders kwamen uit hetzelfde dorp maar hadden elkaar pas ontmoet toen ze verhuisden naar Castle Hill in New York, Amerika. Ze heeft ook twee zussen, genaamd Lynda en Leslie. Jennifer en haar zussen hadden een strenge katholieke opvoeding: ze mocht geen lessen missen en haar ouders wilden dat ze bijna alleen maar Engels praatte zodat ze meer kans hadden op werk. Haar vader had werk als computermonteur en haar moeder was peuterleidster. Als de moeder van López thuis was draaide ze altijd Salsa en Latin muziek in haar huis. Ze ondersteunde Jennifer vooral om op dansles te gaan. Toen ze 16 werd kreeg ze een vriendje, David Cruz, dat aan bleef tot ze 25 werd.

Ze financierde op haar 16e zelf haar dans- en zanglessen en stopte met de middelbare school. Ze werkte eerst nog bij een advocatenkantoor waar ze succesvol was, maar ging na haar werk vaker naar haar zang/dans/acteerlessen. Later ging ze niet meer zo veel naar haar werk en was ze vaker 's nachts op pad om in nachtclubs te dansen. Jennifer's moeder had dit door en was bang dat ze aan verkeerde invloeden zou worden blootgesteld. Ze gaf Jennifer de keus: het huis uit of blijven en niet meer naar de nachtclubs en danslessen gaan. Ze ging uit huis en sliep op verschillende plekken; ze vond het een rottijd, totdat ze kon intrekken bij haar dansleraar. Ze kreeg door het vele werk in dansclubs aanbiedingen om in muziekvideo's als achtergronddanseres te spelen. Onder andere in een clip van MC Hammer.

In het live comedy programma In The Living Color kwam een plek vrij als danseres. Ze moest overvliegen naar Los Angeles voor opnamen van de show. Ze kreeg ruzie met een van de danseressen en ging weg na het 2e seizoen. Daarna deed ze ook nog een musicaltour door Europa. Ze kreeg ook rollen aangeboden in sitcoms zoals South Central, Second Chances, Nurses on the Line: The Crash of Flight 7 en Hotel Malibu. Maar haar carrière maakte pas een grote sprong toen ze in 1995 door Janet Jackson als achtergronddanseres gevraagd werd in haar videoclip That's the Way Love Goes. Ze mocht daarna ook nog op wereldtournee, maar dat zei ze af, omdat ze een filmrol kreeg aangeboden.

Films

Ze begon haar filmcarrière in 1995 met de Spaanse film Mi Familia oftewel (in het Nederlands) Mijn Familie. Het was geen heel groot succes. Ook speelde ze al in het begin van haar carrière samen met Wesley Snipes in Money Train. Daarna speelde ze in 1996 in Jack en samen met Jack Nicholson in Blood And Wine. Ze werd pas echt bekend met haar doorbraak in de film Selena waar de einddagen van de Mexicaanse zangeres werden gefilmd. Jennifer vertolkte de titelrol en werd door haar salaris van 1.000.000 dollar de best betaalde Latin actrice. Ze werd genomineerd voor een Golden Globe, maar kreeg de award niet. Daarna speelde ze in de goed ontvangen film Out of Sight samen met George Clooney. Eind jaren '90 gaat het goed met de carrière van Jennifer Lopez, wat ook mede dankzij haar muziekcarrière komt.

Ze speelde aan het begin van de nieuwe eeuw in onder andere The Cell, Maid in Manhattan en een van haar meest bekende films, The Wedding Planner. Haar salaris is door de jaren heen flink omhoog gegaan. Ze is nog steeds de best betaalde Latin actrice, en qua salaris zit ze op vergelijkbare hoogte met bijvoorbeeld Julia Roberts. In 2003 kwamen de films Gigli en Jersey Girl uit, allebei samen met Ben Affleck, waarmee ze ook een relatie had. Die films flopten mateloos in de V.S en kregen veel kritiek. In Nederland komt de film Gigli door slechte verkoopcijfers alleen maar op DVD uit. De laatste jaren probeert Jennifer de critici en het publiek weer over de streep te trekken om haar films te komen bekijken en dit lukt haar goed. Shall We Dance? (Richard Gere, Susan Sarandon), An Unfinished Life (Robert Redford, Morgan Freeman) krijgen weer redelijke reviews en aannemelijke bezoekersaantallen.

Ze krijgt ook weer box-office hits: haar film Monster-in-Law (2005), samen met Jane Fonda en Michael Vartan, wordt een wereldwijde hit. Jennifer is druk bezig met nieuwe films, zoals Bordertown. Deze gaat over de moorden in Ciudad Juárez in Mexico en El Cantante, en Jennifer en Marc Anthony vertolken er allebei een rol in. Marc als de overleden Salsa zanger Hector Lavoe en Jennifer als zijn vrouw Puchi. Jennifer co-produceerde ook allebei de voorgaande films. Er zijn ook nieuwe geruchten over een film, (Bridge And Tunnel) samen met Richard Gere, die overigens ook wordt geproduceerd door Jack Nicholson. En Reggeaton, een film over een jongen die zanger/rapper wil worden. Deze film zou ook worden geproduceerd door Jennifer.

Muziek

Vroeger danste Jennifer al op de tafel in haar ouderlijk huis en ze was gek op salsamuziek, maar ook op andere stijlen. Door haar bekendheid als actrice kreeg ze ondanks haar gelimiteerde zangkwaliteiten een platencontract bij Epic/Sony, wat resulteerde in vele #1 hits en miljoenen fans. In 1999 kwam haar eerste album On The 6 uit. Dit album werd mede-geproduceerd door Cory Rooney, die later ook andere albums van Lopez zou produceren. Als eerste single verscheen If You Had My love die meteen doorschoot naar de eerste plaats van vele charts rond de wereld, waaronder in de VS. Ook enkele volgende singles, zoals Waiting For Tonight en Let's Get Loud, werden grote hits.

Begin 2001 kwam haar tweede album J.Lo uit. De naam van het album was door fans verzonnen en Jennifer besloot zo dit album te noemen. Op dit album stonden hits als Love Don't Cost A Thing, Play, I'm Real en Ain't It Funny. Jennifer zat in haar glorieperiode maar dat vond ze zelf niet genoeg. In 2002 kwam een remixalbum uit, getiteld J to the L-O: The remixes. Van de singles van haar vorige album I'm Real en Ain't It Funny liet Jennifer remixes maken door Murder Inc.. Door Ja Rule, Jennifer zelf en Ashanti werden zowel de teksten als de melodielijn compleet veranderd, net zoals andere songs van haar twee voorgaande albums. De remixes werden grote dance-hits en Jennifer Lopez kreeg hierdoor een groot aantal nieuwe fans.

In december van 2003 kwam het album This is Me... Then uit. Het album bestond compleet uit soul, hiphop en R&B. De eerste single die uitkwam was de controversiële single Jenny From The Block, waar de zangeres beweert dat ze nog gewoon gebleven is. De single werd over de hele wereld een enorme hit. Op het album staat ook de superhit All I Have met LL Cool J. Verder komen de singles I'm Glad en Baby I Love U! uit, met beide een minder hitgehalte.

Na een lange break van Jennifer in de muziekindustrie kwam in het begin van 2005 het langverwachte album Rebirth uit. Aan dit album werkten topproducers zoals Rich Harrison (Beyonce Crazy In Love) en Timbaland mee. Het hele album had een jazzy vibe, net zoals de eerste hitsingle Get Right die in veel landen de #1 behaalde. Ondanks dit succes werd het album wereldwijd geen succes. Er werden 'slechts' 2 miljoen stuks van verkocht. De daaropvolgende single met Fat Joe (Hold You Down) flopte, iets wat de verkoopcijfers van het album geen goed deed. Rebirth word gezien als Jennifer's minst gewaardeerde album tot nu toe.

Op 27 maart 2007 vond de release van Como Ama Una Mujer plaats in Europa. Een Spaans-talig album, mede-geproduceerd door Emilio Estéfan, Julio Reyes, Marc Anthony en Jennifer zelf. Ook werkte Argentijns Latin rock artiest Fito Páez aan de single Que Hiciste. De single en het album waren vooral gericht op haar Latijns Amerikaanse publiek, maar werden ook gepromoot in de rest van de wereld. In Februari 2007 werd Que Hiciste gereleased op radio's in Amerika en steeg langzaam naar de nummer 1# op de Hot Latin Tracks Chart van Billboard, netzoals haar album. De single werd ook een succes in Zuid-Amerika en de zuidelijke delen van Europa. De muziekvideo van Que Hiciste is geregisseerd door Michael Hausmann. Het Spaanse album heeft Jennifer zelf bekostigd en is opgenomen van 2004 tot 2006. Het nieuwe album bevat ook tracks met muziek van het London Symphony Orchestra.

Jennifer is ook al aan het werken aan haar nieuwe Engelse album, vooral samen met producer Swizz Beatz. Andere geruchten geven aan dat ook Timbaland, Peter Wade, Jonathan en Jermaine Dupri meewerken, maar ook haar vaste producer Cory Rooney die bijna alle Engelstalige albums heeft geproduceerd voor Jennifer. Op de Amerikaanse TRL heeft Jennifer Lopez ook bekend gemaakt dat het de eerste single gereleased word voor radio's in Juni 2007 en dat het album dan uit zou komen in November 2007. Ook maakte ze bekend dat ze eind 2007 eindelijk een tour zou gaan doen waarin haar Spaanse en Engelse muziek voor zou komen.

J.Lo Inc

Naast haar werk als zangeres en actrice is ze ook zakenvrouw. Aan het begin van deze eeuw heeft ze een superster-status gekregen, waardoor ze ook commercieel kansen zag.

J.Lo By Jennifer Lopez

In 2001 begon ze een kledinglijn, samen met Andy Hilfiger, die later over zou worden genomen door zijn broertje Tommy Hilfiger. De kledinglijn was vooral bedoeld voor haar fans. De kledinglijn werd getiteld "J.Lo By Jennifer Lopez", werd heel populair en werd gekenmerkt door street glamour (hoe Jennifer haar soort kleding noemde). Ook werd haar kledinglijn door de jaren heen uitgebreid met verschillende accesoires zoals zonnebrillen, hoeden, schoenen, tasjes en horloges. Ook heeft ze naast haar "J.Lo" winkels in Amerika een winkel in Moskou geopend. 2007 zal in het teken staan van de nieuwe junior kledinglijn onder de J.Lo by Jennifer Lopez-lijn, die JustSweet gaat heten. Het is de bedoeling dat er in de toekomst verder wordt uitgebreid met onder meer een kledinglijn voor mannen.

Madres & Nuyorican Productions

In 2001 opende Jennifer Lopez haar eigen restaurant Madres in Pasadena, Californië. Het restaurant heeft een Spaanse stijl en werd een tijd gemanaged door Jennifer's ex-man Ojani Noa.

Verder bezit ze haar eigen productiemaatschappij "Nuyorican Productions". Deze heeft ondere andere haar eigen films zoals Maid In Manhattan, El Cantante, Bordertown en The Cell geproduceerd. Ook heeft "Nuyorican Productions" onlangs de soap South Beach geproduceerd en op 19 januari 2007 is ook een andere productie voor het eerst te zien op de Amerikaanse MTV, namelijk 'Dance Life'. Dit programma volgt een groep individuele dansers om te zien hoe het leven is als danser.

Parfums

In 2001 kwam naast de kledinglijn J.Lo by Jennifer Lopez ook een nieuw parfum van Jennifer uit. Het heette "Glow" en werd een grote globale hit. Ze zette zelfs een trend, er kwamen na Jennifer's Glow nog vele celebs zoals Celine Dion, Beyonce Knowles en Britney Spears met hun eigen parfum. In 2003 releasde Jennifer een nieuw parfum Still onder het motto dat ze nog steeds gewoon is gebleven. Ook werd er een toepasselijke slogan gebruikt: "In eye of the storm I am still Jennifer Lopez". Het parfum verkocht redelijk over de hele wereld. In 2004 kwam er een andere versie van Glow uit. Miami Glow heette het geurtje en verkocht net zo goed als Still In 2005 kwam Live uit, haar vierde geur. Ze kwam ook weer met een uitbreiding van Glow lijn met het parfum Love At First Glow en Glow After Dark in 2006. Jennifer had in 2006 ook de start van een uitbreiding van een andere nieuwe parfumlijn genaamd Live. De uitbreiding heette Live Luxe. Allebei de parfums hadden reclame campagnes opgezet in Nederland. Live in 2005/2006 maar vooral Live Luxe was vooral in verschillende reclameblokken te zien in de maand december van 2006. Onlangs legde Jennifer in een interview uit dat ze redelijk verdient met haar parfums. En zo kan ze eigen projecten financieren, zoals haar nieuwe Spaanse album en films als El Cantante en Bordertown Hierdoor is ze minder afhankelijk van filmproductie bedrijven, zoals New Line Cinema en platenproductie bedrijven, zoals Jennifer's label Epic. Daarom plant Jennifer Lopez in begin 2007 weer een parfum genaamd Deseo (Desire). In totaal heeft Jennifer dan 8 verschillende soorten parfums uitgebracht.

Sweetface

Na de successen van haar eerste kledinglijn en goed verkopende parfums wilde Jennifer een nieuwe kledinglijn van duurdere prijzen en meer kwaliteit. In 2005 eindigde New York Fashion Week met haar eigen modeshow en presenteerde ze haar nieuwe kledinglijn Sweetface. De modeshow werd groots gehouden in een van de meest grote tenten van de New York Fashion Week. Ook werd er een making of van de modeshow uitgezonden door MTV. De modeshow kreeg verschillende goede en slechte kritieken van mode-experts. Maar hij kreeg ook slechte publiciteit door dierenrechtenorganisatie PETA. Die protesteerde tegen het bontgebruik in de kledinglijn van Jennifer.

In de modeweek van New York in 2006 kwam Jennifer Lopez weer terug met haar kledinglijn Sweetface, dit keer was de modeshow niet zo groots gehouden maar volgens Jennifer zelf en vele critici was de kledinglijn met sprongen vooruit gegaan. Vooral door de elegante '50 en '60-er jaren stijlen. Ook is anno 2007 al het bont verdwenen uit haar kledinglijnen. De JLo By Jennifer Lopez lijn had al geen bont. Maar het bont in Sweetface is nu ook vervangen door nep bont.

Relaties

Jennifer Lopez is tweemaal gescheiden. In 1998 scheidde ze van haar eerste echtgenoot, Ojani Noa, na een huwelijk van nog geen twee jaar. In 2001-2002 was ze getrouwd met Chris Judd, een voormalig achtergronddanser. Tussen beide huwelijken had ze een relatie met P. Diddy en nachtclub eigenaar Chris Paciello, en na haar laatste huwelijk een met Ben Affleck. Het voorgenomen huwelijk met Ben Affleck op 13 september 2003 ging op het laatst niet door en in januari 2004 ging het duo definitief uit elkaar. Al kort daarna kreeg ze iets met Latin zanger Marc Anthony, waar ze in 1999 een duet ("No Mes Ames", dat op haar album "On the Six" staat) mee had gedaan en een korte relatie had, ze trouwden uiteindelijk in het geheim met familie op 5 juni 2004. De trouwerij kwam in opspraak doordat Marc Anthony kort voordat hij en Jennifer gingen trouwen zijn scheiding meedeelde aan zijn toenmalige vrouw, ex Miss Universe Dayanara Torres. Jennifer is tot op heden nog steeds samen met Marc Anthony en is stiefmoeder van Cristian en Ryan en ook Arianna uit een eerdere relatie van Marc.

Filmografie

Filmografie als actrice
JaarTitelRolOpmerkingen
1995Mi FamiliaMaria Sanchez 
1995Money TrainGrace Santiago 
1996JackMiss Marquez 
1996Blood and WineGabriela 'Gabby' 
1997SelenaSelena Quintanilla-Pérez 
1997AnacondaTerri Flores 
1997U-TurnGrace McKenna 
1998Out of SightKaren Sisco 
2000The CellCatherine Deane 
2001The Wedding PlannerMary Fiore 
2001Angel EyesSharon Pogue 
2002EnoughSlim Hiller 
2002Maid in ManhattanMarisa Ventura 
2003GigliRicki 
2004Jersey GirlGertrude Steiney 
2004Shall We Dance?Paulina 
2005Monster-in-LawCharlie 
2005An Unfinished LifeJean Gilkyson 
2006BordertownLauren 
2006El CantantePuchi 
2007Bridge And TunnelSidney Farris(pre-productie)
2007American Darlings-(pre-productie)
2007The Governess-(pre-productie)

Discografie

Albums

Albums met hitnoteringen in de Nederlandse Album Top 20/50/100
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
On The 6199910-7-1999682Platina
J.Lo20013-2-2002469Platina
J To Tha Lo - The remixes200223-3-2002529Goud
This Is Me... Then20027-12-2002735Goud
Rebirth20055-3-2005114 
Como Ama Una Mujer200731-3-2007*31*5 
Albums met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop 50
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Come Ama Una Mujer20077-4-2007*39*1 

Singles

Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
If you had my love199910-7-1999113 
Waiting for tonight19996-11-1999511 
Feelin' so good20004-3-2000306met Big Pun & Fat Joe
Let's get loud200010-6-2000217Goud
Love don't cost a thing20016-1-2001113 
Play200121-4-2001313 
Ain't it funny200128-7-2001214 
I'm real200110-11-2001314met Ja Rule
Ain't it funny (remix)200216-3-20021010met Ja Rule en Caddillac Tah
I'm gonna be alright200229-6-2002920met Nas
Jenny from the block200223-11-2002313met Jadakiss & Styles
All I have20038-3-2003311met LL Cool J
I'm glad200324-5-200369 
Get right20055-2-2005212 
Hold you down200511-6-2005383 
Control myself20066-5-2006136met LL Cool J
Que Hiciste20073-3-2007tip  
Singles met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop 50
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
If You Had My Love1999 917 
Let's get loud2000 715 
Love don't cost a thing2001 716 
Play2001 1013 
Ain't it funny2001 817 
I'm real2001 88met Ja Rule
I'm gonna be alright2002 912met Nas
All I have2003 1812met LL Cool J
Get right200519-2-2005315 
Hold you down200518-6-2005441 
Control myself20066-5-20061415met LL Cool J
Que Hiciste200731-3-200713*6 

Overige wetenswaardigheden

  • Jennifer Lopez was de eerste Latina die meer dan een miljoen dollar voor een enkele opdracht ontving;
  • Jennifer Lopez is (in 2003) de best betaalde Latijns-Amerikaanse actrice in Hollywood;
  • Jennifer Lopez is de eerste actrice en zangeres die tegelijkertijd een film en een CD op nummer 1 in Amerika had staan (met respectievelijk The Wedding Planner en J.Lo)
  • Jennifer Lopez is de eerste en enige vrouw die drie jaar achter elkaar tot meest sexy vrouw ter wereld is gekozen.
  • Jennifer Lopez is de eerste artiest die een Spaans nummer ("Que Hiciste") op nummer 1# van de TRL Countdown kreeg op de Amerikaanse MTV.
  • Jennifer Lopez is de eerste artiest die een remix album ("J-To-The-L-O! The Remixes") op de 1# kreeg van de Amerikaanse Billboard album charts.
  • Jennifer Lopez heeft in februari van 2007 een award van Amnesty International ontvangen omdat ze zich ingezet had voor de film "Bordertown" die publiciteit bracht voor de situatie in Juarez Mexico.