Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
161718192021
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Bobby Byrd (1934)
Jessye Norman (1945)
Jimmy Carr (1972)


Jello Biafra kaarten

Het laatste nieuws over Jello Biafra kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jello Biafra beschikbaar.

artiest informatie

Jello Biafra, de artiestennaam van Eric Reed Boucher (Boulder (Colorado), 17 juni 1958) is een Amerikaanse punkrockmuzikant, politiek activist en vooral bekend als de zanger van de Dead Kennedys.

Biografie

Zijn artiestennaam is een combinatie van het merk Jell-O en de naam van een gebied in Afrika, dat van 1967 tot 1970 een zelfstandige staat vormde binnen Nigeria. Biafra werd vooral bekend door zijn grote hongersnoden. Jello Biafra creëerde zijn naam als een ironische combinatie van een op grote schaal geproduceerd voedselproduct en massale hongersnood. Hij vertelde dat hij het leuk vond om die twee ideeën in iemands gedachten te laten botsen.

Biafra was zanger van de Dead Kennedys. Nadat de groep uiteen ging, werd hij een spoken word performer, van die performances is ook een aantal cd's uitgekomen. Verder is Biafra eigenaar van platenlabel Alternative Tentacles. Jello Biafra heeft na zijn tijd bij Dead Kennedys en bij een aantal andere bands gezongen. Verder grondde hij de hardcore band Lard.

In zijn politieke carrière is hij actief lid van de United States Green Party, en predikt hij burgerlijke ongehoorzaamheid om politieke verandering af te dwingen. In 1979 stelde hij zich als Jello Biafra verkiesbaar voor het ambt van burgemeester in San Francisco. Er werd daarop prompt een wet gemaakt werd die het onmogelijk maakt om je onder een andere dan je eigen naam verkiesbaar te stellen. In 2000 wilde hij presidentskandidaat voor de Amerikaanse Groenen, maar verloor van Ralph Nader.

Discografie

Dead Kennedys:

  • Fresh Fruit for Rotting Vegetables - 1980
  • In God We Trust, Inc. - 1981
  • Plastic Surgery Disasters - 1982
  • Frankenchrist - 1985
  • Bedtime for Democracy - 1986
  • Give Me Convenience or Give Me Death - 1987

Spoken word:

  • No More Cocoons - 1987
  • High Priest of Harmful Matter − Tales From the Trial - 1989
  • I Blow Minds for a Living - 1991
  • Beyond the Valley of the Gift Police - 1994
  • If Evolution Is Outlawed, Only Outlaws Will Evolve - 1998
  • Become the Media - 2000
  • The Big Ka-Boom, Part One - 2002
  • Machine Gun in the Clown's Hand - 2002
  • In the Grip of Official Treason - 2006

Samenwerkingen:

  • Last Scream of the Missing Neighbors - 1989, met D.O.A.
  • The Power of Lard - 1989, met Lard
  • Supernaut - 1990, met 1000 Homo DJs (vermeld als Count Ringworm)
  • The Last Temptation of Reid - 1990, met Lard
  • The Sky is Falling and I Want My Mommy - 1991, met NoMeansNo
  • Tumor Circus - 1991, met Steel Pole Bath Tub
  • Chaos A.D. - 1993, met Sepultura - "Biotech Is Godzilla"
  • Prairie Home Invasion - 1994, met Mojo Nixon
  • Ixnay on the Hombre - 1997, met The Offspring - "Disclaimer"
  • Helter Skelter - 1997, met The D.O.C.
  • Pure Chewing Satisfaction - 1997, met Lard
  • Nation - 2001, met Sepultura - "Politricks"
  • Never Breathe What You Can't See - 2004, met The Melvins (vermeld als Osama McDonald)
  • The Code Is Red...Long Live the Code - 2005, met Napalm Death
  • Sieg Howdy! - 2005, met The Melvins (vermeld als J Lo)
  • Grand Ol' Party Crash - 2005, uit Cage's "Hell's Winter" als de stem van George W. Bush
  • J'Irai Chier dans ton Vomi - 2006, met Métal Urbain
  • Cocked and Loaded - 2006, met Revolting Cocks (vermeld als Jello Biafra, evenals al zijn voormalige artiestennamen waaronder Occupant, Smegma Pigvomit, Osama McDonald, and J Lo)
  • Deadline - 2007, met Leftover Crack - "Baby-punchers"

Filmografie

  • This Is America Part 2 (1977)
  • Massacre At Central High (1978)
  • Anarchism in America (1983)
  • Lovedolls Superstar (1986)
  • Tapeheads
  • Terminal City Ricochet (1990)
  • Highway 61
  • Skulhedface
  • Mary Jane's Not a Virgin Anymore
  • The Widower (1999)
  • Virtue (1999)
  • Plaster Caster (2001)
  • Bikini Bandits(2002)
  • Death and Texas (2004)
  • Punk: Attitude (2004)
  • We Jam Econo: The Story Of The Minutemen (2005)
  • Punk's Not Dead (2006)
  • Whose War?, directed by Donald Farmer (2006)
  • American Drug War: The Last White Hope (2007)
  • Nerdcore Rising (2008)
Mediabestanden