Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26
2728293031

Vandaag jarig

Anita Baker (1958)
Bert Heerink (1953)
Jean Knight (1943)
Kirk Franklin (1970)
Lisa Boray (1956)
Lucinda Williams (1953)
Luke Vibert (1973)


Jeff Dunham kaarten

Het laatste nieuws over Jeff Dunham kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jeff Dunham beschikbaar.

Bekijk de volledige Jeff Dunham historie.

artiest informatie

Jeff Dunham

Jeff Dunham (Dallas (Texas), 1960) is een Amerikaanse buikspreker en stand-upcomedian. Hij heeft in talloze shows en televisieprogramma's opgetreden, waaronder The Tonight Show en Comedy Central Presents.

Biografie

Dunham was enig kind. Hij begon op zijn achtste al met buikspreken. Hij beschouwde het als een vaardigheid die iedereen kon leren met wat oefening. Dunham is afgestudeerd in communicatie aan de Baylor University in Waco (Texas), maar heeft volgens eigen zeggen nooit een "echte baan" gehad.

Dunham maakte zijn debuut met zijn buikspreekact in 1985, in de Broadway show Sugar Babies, samen met Mickey Rooney en Ann Miller. Bij deze eerste ervaringen leerde hij zijn act regelmatig aan te passen daar de grappen die hij vertelde niet overal even succesvol waren.

In 1990 trad Dunham op in The Tonight Show with Johnny Carson. Aan het eind van de act kreeg hij van Johnny Carson zijn teken van goedkeuring, iets dat maar vier andere komieken ooit kregen. Dunham heeft vaker in The Tonight Show opgetreden dan elke andere komiek.

Naast het geven van shows in theaters speelde Dunham ook een paar keer mee in tv-series en reclames. Zo was hij samen met zijn pop Walter te zien in een aflevering van Ellen en een reclame voor Hertz. Verder was hij te zien in 60 Minutes II, Fox Sports Nets The Best Damn Sports Show Period, Hollywood Squares, Entertainment Tonight, Good Morning America en Blue Collar TV.

Op 18 juli 2003 trad Dunham op in Comedy Central Presents, zijn eerste solo-optreden op Comedy Central. In 2006 nam hij voor Comedy Central zijn eerste special op, Jeff Dunham: Arguing With Myself. Later volgden nog twee specials: Jeff Dunham: Spark of Insanity en Jeff Dunham's Very Special Christmas Special. Naast deze specials bracht Dunham ook een muziekalbum uit: Don't Come Home for Christmas.

In januari 2008 werd Dunham door zijn fans verkozen als de top komiek in Comedy Centrals “Stand-Up Showdown”. Hij is de enige persoon ooit die tweemaal de "Buikspreker van het Jaar" Award heeft gewonnen. Tevens werd hij genomineerd voor de "Komiek van het Jaar" door de TNN Music City News Country Awards, Dunham is getrouwd en heeft drie dochters.

Poppen

Dunham heeft verscheidene poppen.

Walter: een verbitterde oude man die ongelukkig is in zijn huwelijk. Hij is een stereotype van een knorrig oud mannetje dat overal kritiek op heeft en nooit tevreden kan zijn. Hij geeft niets om zijn vrouw en bepaalde leden uit het publiek, en heeft een sarcastische kijk op de hedendaagse wereld. Walter is een veteraan uit de Vietnamoorlog. Walter was een van Dunhams eerste poppen, en tevens een van de weinige poppen die door Dunham zelf is gemaakt.

Peanut: een woozle (fictief wezen in de Winnie de Poeh verhalen). Hij heeft een paarse huid met een witte vacht, groen rechtopstaand haar, en hij draagt altijd één rode schoen. In tegenstelling tot Dunhams andere poppen is Peanuts humor niet gecentreerd rondom een specifiek thema of stereotype. Peanut is altijd druk en opgewekt, en houdt ervan om grappen te maken over Dunham zelf. Hij wordt geregeld gebruikt in combinatie met José Jalapeño, die eveneens slachtoffer is van Peanuts grappen.

José Jalapeño On a Stick: een pratende jalapeño op een stok. Hij is de meest eenvoudige pop van Dunham, daar alleen zijn mond kan bewegen. José draagt een sombrero en praat met een zwaar Mexicaans accent. Hij symboliseert het Latino-stereotype. De meeste grappen rondom hem draaien om zijn afkomst en zijn vreemde verschijning. Dunham gebruikt José meestal in combinatie met Peanut.

Achmed, the Dead Terrorist: een van Dunhams meest recente en bekendste poppen. Achmed is het skelet van een dode, incompetente zelfmoordterrorist. Hij is erg agressief en dreigt in iedere show voortdurend om Dunham of het publiek te vermoorden, maar heeft ook gevoelige kanten die soms duidelijk worden. Hij is doodsbang voor Walter. Zijn bekendste uitspraak is "Silence! I kill you!". Over hoe hij is gestorven bestaan verschillende verhalen (onder andere dat zijn bom te vroeg afging, dat hij een explosie veroorzaakte door te bellen bij een benzinestation, en dat hij dood zou zijn geschoten door Amerikaanse soldaten). Hoewel hij er stereotiepe ideeën van Moslimextremisten op na houdt, beweert hij zelf geen Moslim te zijn daar hij gemaakt is in China.

Melvin the Superhero Guy: een superheld die door Dunham wordt gebruikt om grappen te maken over stereotiepe superhelden. Melvin heeft maar twee superkrachten: hij kan vliegen (over de afstand dat Dunham hem kan gooien) en heeft röntgenogen (maar hij kan niet door siliconen kijken). Melvin draagt een blauw kostuum, en heeft een opvallend grote neus. Melvin is totaal niet onder de indruk van andere superhelden daar hij hen maar uitslovers vindt met hun grote arsenaal aan superkrachten.

Sweet Daddy Dee: een trotse Afro-Amerikaanse souteneur en de nieuwe manager van Jeff. Hij noemt zichzelf altijd een "pimp", wat volgens hem staat voor "Player In the Management Profession."

Bubba J.: een stereotiepe redneck. Hij houdt van simpele dingen in het leven zoals bier en NASCAR. Hij is niet bijster intelligent