Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819
20
21
23242526272829

Vandaag jarig

Andre van Duin (1947)
Hesdy Gerges (1984)
Kurt Cobain (1967)
Matt Simons (1987)
Ricardo Cocciante (1946)
Rihanna (1988)
Trevor Noah (1984)


James Holden kaarten

Het laatste nieuws over James Holden kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van James Holden beschikbaar.

Bekijk de volledige James Holden historie.

artiest informatie

James Holden

Review:

Bij Club 11 en partyorganisatie Pixel dachten ze de boel eens om te draaien. En dus staat er vroeg in de avond al een lange rij voor de Amsterdamse nachtclub, ruikt het boven op de elfde nog naar kookluchtjes (er zit ook een goedlopend restaurant) en zet headliner James Holden klokslag half elf die eerste plaat op.

De omgekeerde line-up zorgde de afgelopen week op nogal wat dancefora voor opwinding en verontwaardiging. Veel Partyflockers hadden liever gezien dat hun technoheld pas diep in de nacht zou aantreden, als het MDMA eenmaal hun schoenzolen had bereikt.

Toch pakt de gedurfde zet goed uit. Holden, voorman van het platenlabel Border Community, bewees vorig jaar met z'n veelgeprezen album The Idiots Are Winning al dat hij zich geen moer aantrekt van verwachtingspatronen en hokjesgeest.

Hij begint zijn tweeëneenhalf uur durende dj-set met sfeervolle ambient, ingetogen elektronica en een vleugje Bollywood. Pas na een halfuur valt de eerste basdrum. Even later klinkt een breakbeat, gevolgd door wat donkere, complexe technoflarden. De opbouw is zo subtiel dat je niet eens naar de plee durft te gaan, bang om uit het verhaal te vallen.

Na middernacht stookt de Brit - gekleed in een gebleekt vintage concertshirt van hardrockgroep Judas Priest - het vuurtje onder de dansvloer verder op, gaan er meer en meer vuisten de lucht in en laat hij het publiek uiteindelijk smeken om een basdrum. Een meisje met krukken is al twee uur voor de dj-booth te vinden. "Loopgips is vanavond dansgips", schreeuwt ze lachend.

Boven de volgepakte massa duiken een paar kartonnen molentjes en een wit wolkje op, gestoken op een stel suikerspinstokjes. De molens staan synoniem voor de lieve website van Border Community. Een verraste James Holden begroet de creatieve fans lachend.

Moeiteloos pakt Fairmont rond tweeën het stokje over voor een liveset. Twee maanden terug verscheen het debuutalbum van de Canadese twintiger, Coloured in Memory genaamd. Afgaande op die ijzersterke cd, belooft zijn set heel wat.

En inderdaad, de ronkende en aanzwellende bassynths doen hun werk. Geleidelijk krullen de vrouwelijke lippen van Jake Fairley zich tot een brede glimlach, terwijl hij de midicontrollers regelmatig verruilt voor de vocoder.

Tot in de vensterbank staan mensen te dansen op de melodieuze techno. Als rond half drie de trippy keyboardklanken van z'n danshit 'Gazebo' voorbij komen, breekt vooraan de pleuris uit en gaan honderen handen richting plafond.

Zelfs de grootste mopperkonten over de vermeende 'line-up fuck up' gaan overstag als daarna dj Petter (ook lid van de Border Community) en de Amsterdamse Carlos Valdez geweldige sets vol vloeiende techno en brute housebeats draaien. Die omgekeerde wereld van Border Community is zo gek nog niet.