Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819
20
21
23242526272829

Vandaag jarig

Andre van Duin (1947)
Hesdy Gerges (1984)
Kurt Cobain (1967)
Matt Simons (1987)
Ricardo Cocciante (1946)
Rihanna (1988)
Trevor Noah (1984)


Jamai Loman kaarten

Het laatste nieuws over Jamai Loman kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jamai Loman beschikbaar.

artiest informatie

Jamai Loman

Jamai Loman (Gouda, 30 juni 1986) is een Nederlandse zanger en musicalacteur. Hij was in 2003 de winnaar van het televisieprogramma Idols.

Jamai groeide met zijn ouders en 2 oudere zussen op in de stad Schoonhoven. Op de basisschool deed hij voor het eerst mee met een schoolmusical. Dat was een tamelijk groots opgezet project. Een week lang was het elke avond uitverkocht. Jamai speelde hierin de rol van Harm, de hoofdpersoon in de musical Ja Zuster, Nee Zuster. Het personage was een beetje vreemde badmeester uit Alphen aan den Rijn.

Jamais 'openbare zangcarrière' begon op de Shownight bij hem op school van het jaar 2000. Jamai vertolkte met een aantal anderen het lied Onderweg van Abel. Zijn neef Danny zong een ander nummer. De Shownight daarop besloten de neven hun krachten te bundelen en samen een tweetal nummers ten gehore te brengen. Samen zongen en speelden ze Have I Told You Lately (zang: Danny, piano: Jamai) en Papa (zang: Jamai & Danny, piano: Jamai, gitaar: Danny). Inmiddels rust de organisatie van de Shownight op Jamai's school voor een deel op zijn schouders.

Ook ging hij meespelen als toetsenist bij een schoolband genaamd 8CC. Het was een jazz-bandje, waarin hij toetsenist is. Ze hebben ooit eens een cd opgenomen. Daarop werd overigens niet gezongen.

Idols

Met 75% procent van alle stemmen eindigde hij bovenaan. Jamai zat samen met Jim Bakkum in de finale.

Gezongen bij Idols

 • Eerste auditie: Van Morrison - Have I Told You Lately
 • Theater: Elvis Presley - Always on My Mind
 • Workshop: Elvis Presley - Always on My Mind
 • Eerste live: Bryan Adams - Everything I Do, I Do It For You
 • Tweede live: Wet Wet Wet - Love Is All Around
 • Derde live: Elton John - Sorry Seems to be the Hardest Word
 • Vierde live: Paul de Leeuw - De Vleugels Van Mijn Vlucht
 • Vijfde live: Dan Hartman - Relight My Fire
 • Zesde live: Jon Bon Jovi - Always
 • Zevende live (Ballad): Robbie Williams - Angels
 • Zevende live (Uptempo): Jennifer Lopez - Let's Get Loud
 • Achtste live (Ballad): Simply Red - If You Don't Know Me By Now
 • Achtste live (Uptempo): Kool & the Gang - Celebration
 • Negende live (Eigen keus): Elton John - Sorry Seems to be the Hardest Word
 • Negende live (Your Song): Elton John - Your Song
 • Negende live (Eigen liedje): Step Right Up

Na Idols

Omdat Jamai Idols had gewonnen, mocht hij een album opnemen. Dit album, Jamai, verscheen al snel en leverde een aantal hits op. Zijn debuutsingle was het nummer Step Right Up, dat een nummer 1-hit werd in Nederland. Verder was er ook het duet met zijn toenmalige vriendin Dewi: When You Walk in the Room. Zijn derde single, Wango Tango, flopte echter. Eind 2003 bevestigde Jamai de vermoedens dat hij homoseksueel was. Hij verklaarde een relatie te hebben met Boris, een van zijn dansers.

Bij een internationale wedstrijd tussen alle landelijke Idols, World Idol, die eind 2003 plaatsvond, eindigde Jamai als laatste, met een vernietigend oordeel van de internationale jury.

In januari 2004 maakte hij zijn musicaldebuut. Hij vertolkte de rol van Jonathan in de musical Doornroosje in het Efteling-theater .

In het seizoen 2004/2005 stond hij samen met onder andere Jos Brink en Willeke Alberti in de musical Hello Dolly. Jamai speelde daar de winkelbediende Barnaby Tucker. Daarvoor won hij in 2005 een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent.

In 2005 neemt Jamai de rol van Simon Zealotus op zich in de musical Jesus Christ Superstar. Zijn medespelers zijn onder andere Dieter Troubleyn als Jezus, Martin van der Starre als Judas en Casey Francisco als Maria Magdalena.

In 2006 heeft Jamai nog vaak de rol van Simon vertolkt, maar er kwam een eind aan Jesus Christ Superstar. Nu speelt Jamai afwisselend met Danny Yanga de rol van Vogelverschrikker in The Wiz. Ook is hij vanaf oktober presentator bij zender Jetix. Daar presenteert hij - samen met Nicolette van Dam - Jetix Max.

Op 28 december 2006 werd in De Telegraaf bekend gemaakt dat Jamai de rol van Marius krijgt in Les Misérables op West End, Londen . Vervolgens werd op 24 januari 2007 in RTL Boulevard gemeld dat Jamai in het geheel niet gaat meespelen in 'Les Misérables'. Later werd bekend dat dit slechts een kwestie van beroepsgeheim was. Jamai gaat dus gewoon naar Londen. Sinds 4 februari 2007 speelt hij overigens 2 rollen in de musical The Wiz. Hij is nog steeds Alternate Vogelverschrikker en daarbij doet hij nu de rol van de Wiz zelf, als eerste cast.

24 mei 2007 kwam Jamai naar buiten met het nieuws dat hij en Ron Link, musicalacteur (Tarzan) en eveneens bekend geworden door zijn deelname aan Idols, een relatie zijn begonnen.

Nasynchronisatie

 • My Dad the Rock Star als Willy Zilla, de hoofdpersoon van deze snelle tekenfilmserie die wordt uitgezonden door Nickelodeon
 • Happy Feet in de rol van Mumble. Samen met moeder Norma Jean (Laura Vlasblom), vader Memphis (Stan Limburg) en Grote Liefde Gloria (Lottie Hellingman).