Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
151617181920
21
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Jason Derulo (1989)
Leonard Cohen (1934)
Liam Gallagher (1972)
Lindsey Stirling (1986)


Jam & Spoon kaarten

Het laatste nieuws over Jam & Spoon kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jam & Spoon beschikbaar.

artiest informatie

Jam & Spoon

Jam & Spoon was een trance- en dance-duo uit Duitsland.

Jam & Spoon bestond sinds 1991 uit Markus Löffel (Mark Spoon) en Rolf Ellmer (Jam El Mar). Ze scoorden internationale hitjes met ‘Stella’ in 1992, ‘Right In The Night (Fall in Love with Music)’ in 1993, ‘Find Me (Odyssey to Anyoona)’ in 1994, ‘Angel’ in 1995 en ‘Be Angeled’ in 2001.

Ze produceerden eveneens onder andere projectnamen, zoals Big Room en Tokyo Ghetto Pussy (of TGP) rond 1995. De succesvolste van de andere projecten was Storm. Onder die groepsnaam scoorden Jam & Spoon hits met de progressive dancetracks ‘Storm’ 1998, ‘Time To Burn’ en ‘Stormanimal’ 2000.

Jam & Spoon werkten tussen 1994 en 2004 regelmatig samen met de Amerikaanse zangeres Plavka. Zij is te horen op vijf singles die tussen 1994 en 1997 verschenen. Hun laatste album 'Tripomatic Fairytales 3003' waarop de stemmen van onder anderen Jim Kerr (Simple Minds), Dolores O'Riordan (Cranberries) en Midge Ure terug te vinden zijn, brachten ze uit onder het Island-label bij Universal Music.

Naast al hun eigen werk stonden Jam & Spoon ook hoog aangeschreven als remixers. Ze leverden remixes af voor een lange rij artiesten, zoals Moby, The Age Of Love, Frankie Goes To Hollywood, Pet Shop Boys, Enigma, New Order, Queen, Simple Minds, Mike Oldfield en Rammstein.

Het plotselinge overlijden van Mark Spoon op 11 januari 2006 betekende het einde van de groep. Rolf Ellmer (Jam El Mar) blijft muzikaal actief. Hij heeft inmiddels weer enkele remixes gemaakt onder zijn eigen artiestennaam en voor later dit jaar staat een nieuw album gepland.

In september 2006 is de Remixes And Club Classics dubbel-cd uitgebracht, met verschillende hits en remixen van Jam & Spoon.

Discografie

Albums

  • 1992 - Tales From Dancographic Oceans (EP)
  • 1993 - Tripomatic Fairytales 2001
  • 1993 - Tripomatic Fairytales 2002
  • 1996 - Disco 2001, als Tokyo Ghetto Pussy
  • 1997 - Kaleidoscope
  • 2000 - Stormjunkie, als Storm
  • 2004 - Tripomatic Fairytales 3003
  • 2006 - Remixes And Club Classics (2CD)

Singles

  • 1992 - Stella
  • 1993 - Right In The Night (Fall In Love With Music), featuring Plavka
  • 1994 - Find Me (Odyssey To Anyoona), featuring Plavka
  • 1994 - Everybody On The Floor (Pump It), als Tokyo Ghetto Pussy
  • 1995 - Angel (Ladadi O-heyo), featuring Plavka
  • 1995 - I Kiss Your Lips, als Tokyo Ghetto Pussy
  • 1995 - To Another Galaxy, als Tokyo Ghetto Pussy
  • 1997 - Kaleidoscope Skies, featuring Plavka
  • 1997 - El Baile
  • 1998 - Don't Call It Love, featuring Plavka
  • 1998 - You Make Me Feel, als Tokyo Ghetto Pussy
  • 1998 - Storm, als Storm
  • 1998 - Huri-Khan, als Storm
  • 1999 - Stella 1999 - 1992 (How Stella Got Her Groove Back)
  • 2000 - Time To Burn, als Storm
  • 2000 - Stormanimal, als Storm
  • 2001 - Be Angeled, featuring Rea
  • 2002 - We Love, als Storm
  • 2002 - Fly Me To The Moon, als Tokyo Ghetto Pussy, featuring Candy
  • 2003 - Cynical Heart, featuring Jim Kerr
  • 2004 - Set Me Free (Empty Rooms), featuring Rea
  • 2004 - Butterfly Sign, featuring Plavka