Jackie Wilson kaarten

Het laatste nieuws over Jackie Wilson kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Jackie Wilson beschikbaar.

artiest informatie

Jackie Wilson

Jackie Wilson (echte naam Jack Leroy Wilson) (19 juni 1934 – 21 januari 1984) was een Amerikaanse soul- en rhythm and blues-zanger.

Jackie Wilson groeide op in Detroit. In 1953 sloot hij zich aan bij de groep Billy Ward & the Dominoes. In die tijd kreeg hij veel fans, onder wie Elvis Presley.

In 1956 begon Jackie Wilsons solocarrière met het nummer Reet Petite. Latere nummers van hem waren Lonely Teardrops en I'll Be Satisfied. In 1961 werd Wilson neergeschoten door een vrouwelijke fan. Hij overleefde deze aanslag en ging verder met zijn carrière.

Deze carrière kwam halverwege de jaren '60 in een dip. Hij kwam nog kort terug en vanaf de jaren '70 had hij nauwelijks hits. In 1975 kreeg Jackie Wilson een hartaanval op het podium tijdens het zingen van Lonely Teardrops. Jackie Wilson raakte in coma en ontwaakte hier niet meer uit. Na ruim 8 jaar in coma in een ziekenhuis te hebben gelegen, overleed hij in 1984.

Begin 1987 scoorde hij postuum een nummer 1-hit in onder meer Groot-Brittannië en Nederland met het opnieuw uitgebrachte Reet Petite.