Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26
27
28293031

Vandaag jarig

Jeff Love (1982)
Lil' Jon (1971)
Tricky (1968)


Ibrahim Maalouf kaarten

Het laatste nieuws over Ibrahim Maalouf kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Ibrahim Maalouf beschikbaar.

Bekijk de volledige Ibrahim Maalouf historie.

artiest informatie

Ibrahim Maalouf

Ibrahim Maalouf
Ibrahim Maalouf in 2006
Algemene informatie
GeborenBeiroet, 5 december 1980
Land Frankrijk  Libanon
Werk
Jaren actief1997 - heden
Instrument(en)Trompet
Officiële website
(en) Allmusic-profiel
Portaal    Muziek

Ibrahim Maalouf (Arabisch: ابراهيم معلوف) (Beiroet, 5 december 1980) is een Frans-Libanese trompettist, componist enarrangeur.

Aanvankelijk volgde Ibrahim Maalouf een studie exacte wetenschappen. Net als zijn vader, trompettist Nassim Maalouf, speelde hij trompet. Het was Maurice André, ook een eerdere trompetleraar van zijn vader, die Maalouf ervan overtuigde een professionele carrière als trompettist te proberen. Hij volgde een klassieke opleiding en deed mee aan diverse wedstrijden. Uiteindelijk ontwikkelde hij zich tot een jazz-trompettist met ontegenzeggelijk Arabische invloeden. Het meest nadrukkelijk komt dat tot uiting in een speciale trompet die hij bespeelt, die een extra ventiel heeft. Dit ventiel zorgt ervoor dat hij ook kwarttonen kan spelen, die in de Arabische muziek voorkomen. Het extra ventiel is volgens Maalouf een vinding van zijn vader, die het mogelijk maakt om de trompet ook in Arabische muziek te spelen. In de jazz zijn deze kwarttonen volgens hem heel natuurlijk, die kent immers de blue note, die zeer vergelijkbaar is. Maalouf gebruikt deze tonen vooral in improvisaties.

Ibrahim Maalouf is een neef van schrijver Amin Maalouf.

Discografie

  • Diasporas (2007)
  • Diachronism (2009)
  • Diagnostic (2011)
  • Wind (2012)
  • Illusions (2013)
  • Hitnotaties

    Albums

    Album(s) met eventuele hitnoteringen in
    de Nederlandse Album Top 100
    Datum van
    verschijnen
    Datum van
    binnenkomst
    Hoogste
    positie
    Aantal
    weken
    Opmerkingen
    Wind201313-04-2013174
    Dia201320-07-2013691

    Album(s) met hitnoteringen in
    de Vlaamse Ultratop 200 albums
    Datum van
    verschijnen
    Datum van
    binnenkomst
    Hoogste
    positie
    Aantal
    weken
    Opmerkingen
    Wind201327-04-2013745*