Kalender

 <<  < jun. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2
3456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vandaag jarig

-


Humphrey Campbell kaarten

Het laatste nieuws over Humphrey Campbell kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Humphrey Campbell beschikbaar.

artiest informatie

Humphrey Campbell

Humphrey Campbell (Suriname, 1958) is een Nederlands-Surinaamse zanger.

Humphrey won in 1973 in Suriname een muziekfestival en ontving als hoofdprijs een tour door Europa. Hij bleef echter in Nederland. De eerste schreden van Campbell in de Nederlandse showbizz zet hij in deze periode bij Oscar Harris & The Twinkle Stars.

In 1982 start Campbell z'n studie aan de afdeling lichte muziek van het Hilversums Conservatorium. Z'n hoofdvak is zang en hij heeft als bijvak piano. Campbell studeert in 1987 af als Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Hij gaat aan datzelfde conservatorium zelf doceren.

Campbell werkt in 1989 mee aan de musical A Night At The Cotton Club, samen met o.a. zangeressen Ruth Jacott, Denise Jannah en Madeline Bell.

Campbell vertegenwoordigt Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival 1992 in Zweden. Met het lied Wijs Me De Weg behaalt hij de negende plaats. In zijn achtergrondkoor stond Ruth Jacott, als wederdienst stond hij een jaar later in haar achtergrondkoor toen zij een 6de plaats wegsleepte op het Eurovisie Songfestival 1993 in Ierland. Ruth en Humphrey zijn inmiddels een liefdespaar.

Na een idee van radio-dj Frits Spits schrijft hij het nummer Buseruka (tekst van Coot van Doesburg) dat tijdens een televisie-actie voor Rwanda op het Museumplein in Amsterdam wordt uitgevoerd door Ruth Jacott. Vervolgens gaat Campbell zich meer toeleggen het produceren van artiesten als Ruth Jacott en Timeless. Als sessiezanger duikt hij op bij dezelfde artiesten, alsmede op drie cd's van Paul de Leeuw.

Met zijn broers Charles en Carlo treedt Humphrey Campbell in 1997 weer op de voorgrond als zanger. Zijn nieuwe groep CC Campbell put uit het close harmony soulrepertoire. Het resulteert in het album Souls In Harmony en drie - geflopte - singles .

In 1999 treedt Humphrey Campbell op als producer van het nieuwe Ruth Jacott-album Vals Verlangen. Twee jaar later, in 2001, produceert hij het debuut-album van Your Big Break-winnares Judith. In datzelfde jaar is hij ook co-producer van het album Engelen Uitgezonderd van Rob de Nijs.

Campbell is in 2002 samen met het duo Fluitsma & Van Tijn een van de producers van het album Tastbaar van Ruth Jacott.

Humphrey Campbell is de oom van zangeres Raffaëla, (winnares Idols III 2006)