Onder kostprijs


Hans Kazàn kaarten

Het laatste nieuws over Hans Kazān kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Hans Kazān beschikbaar.

artiest informatie

Hans Kazàn

Hans Kazàn, artiestennaam van Hans Mulders (Den Haag, 25 maart 1953) is een Nederlandse goochelaar.

Op zijn 9e kreeg hij een goocheldoos van Sinterklaas en vanaf die tijd is hij met goochelen bezig. Hij gaf zich op bij een goochelclub en moest een artiestennaam opgeven. Hij bedacht 'ka' van Fred Kaps, 'zan' van de Italiaanse goochelaar Remo Inzani en het streepje op de a om niet op een hondennaam te lijken. Sindsdien heeft hij zich altijd van deze naam bediend, ook op school.

Tijdens het wereldkampioenschap goochelen dat in 1973 in Parijs werd gehouden, wist hij in de categorie illusionisme de 3de prijs te behalen. Door zijn optreden vanaf 1976 voor de Nederlandse televisie werd hij populair: eerst als goochelaar in het programma Ren je rot en later met eigen goochelshows bij de TROS, maar hij trad ook op als quizmaster in Prijzenslag bij RTL.

Ook zijn zoons Oscar en Renzo zitten in het vak en treden samen met Mara op in binnen- en buitenland als Magic Unlimited.

Jarenlang woonde Hans in Bathmen, maar in 2005 verhuisde hij met zijn vrouw Wendy naar Zuid-Spanje om zich te vestigen in Marbella. Op 15 juli 2006 opende hij het Magic Palace in Torremolinos. In februari 2007 trok de hoofdfinancier zich terug vanwege enorme verliezen. Hierop besloten Oscar, Renzo & Mara (Magic Unlimited) hun shows zelfstandig voort te zetten. De bouw van het Magic Palace bedroeg ruim vijf miljoen euro.