Kalender

 <<  < jun. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2
3456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vandaag jarig

-


Grendel kaarten

Het laatste nieuws over Grendel kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Grendel beschikbaar.

artiest informatie

Grendel

Grendel is een Nederlands/Britse EBM en Darkelectro band. Het is een van de meest succesvolle underground-acts van Nederland thans. Officieel is de band Brits, daar Jos Tucker over een Brits paspoort beschikt, maar doordat hij al vanaf zijn tweede levensjaar in Nederland woont en vloeiend Nederlands spreekt, wordt Grendel algemeen als Nederlands beschouwd.

Line up

 • (Jos Tucker) - zang, muziek & teksten
 • (Marc Martinez) - live drums
 • (Marco Visconti) - live toetsen

Biografie

Grendel begint in 1997 als een eerdere band van Jos Tucker uiteen valt. Hij besluit in zijn eentje verder te gaan. In 2000 brengt hij een duotrack-demo uit die opvalt in de Nederlandse industrial en gothic scene, en ook in het buitenland. Een half jaar later wordt een demo gemaakt onder de titel "inhumane amusement". Deze demo trekt de aandacht van het Duitse EBM label Noi-tekk, en met wat extra tracks wordt het gereleased als het debuutalbum. Gedurende deze tijd wordt Jos live bijgestaan door .

Hierna wordt de EP "End of ages" uitgebracht, en het album "Prescription: medicide". Dit album leidt tot veel aandacht in het buitenland voor Grendel, en er wordt veel getourd door Europa en de VS. Na deze albums verlaat de band, hij wordt vervangen door . In deze periode wordt ook veelvuldig getourd, en ook wordt de EP "Soilbleed" uitgebracht, met een EBM uitvoering van het bekende "Kernkraft 400" van Zombie nation. Dat werdt door de platenmaatschappij van Zombie nation niet in dank afgenomen, met als gevolg dat er later een andere versie van "Soilbleed" verscheen zonder dit nummer, onder de titel: "Soilbleed: redux". Het titelnummer wordt een grote clubhit in de industrial en gothic scene.

Hierna verlaat de band vanwege drukke bezigheden in haar leven. Ze wordt vervangen door oftewel Marc Ramirez, een Amerikaan/Mexicaanse drummer en DJ. Later voegt ook de Italiaan zich bij de band. De laatste is ook bekend als de man achter de Italiaanse EBM formatie XP8, en gedurende de Judgement tour speelde hij toetsen in de liveband van VNV Nation.

Begin 2007 brengt Grendel dan het album "Harsh generation" uit. Al voor de release van dit korte (38 minuten) album heeft de band Noi-tekk verlaten, en heeft getekend bij het eveneens Duitse label Infacted. In de Verenigde Staten wordt Grendel uitgebracht door Metropolis.

Discografie

 • 'First promo/demo' (2000)
 • 'Inhumane Amusement' PROMO (2000)
 • 'Inhumane Amusement' CD (2001)
 • 'End of Ages' EP 2002
 • 'Prescription : Medicide' CD (2004)
 • 'Soilbleed' EP (2005)
 • 'Soilbleed : Redux' EP (2006)
 • 'Harsh Generation'CD (2007)