Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
171819
20
212223
242526272829

Vandaag jarig

AQi Fzono (1969)
Barbara Hendricks (1948)
Future (1983)
René Schuurmans (1964)


Gorilla Biscuits kaarten

Het laatste nieuws over Gorilla Biscuits kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Gorilla Biscuits beschikbaar.

Bekijk de volledige Gorilla Biscuits historie.

artiest informatie

Gorilla Biscuits

Review:

De New York hardcorehelden van de Gorilla Biscuits hebben hun uitgebreide Europese reunie-tour er bijna opzitten. Vorige maand zag uw verslaggever de oude jonge helden in Amsterdam een dusdanig prachtige performance weggeven (waarin we de rol van het publiek niet mogen onderschatten), dat een tweede bezoek een logische keuze was. De hamvraag: komt de energieke, positieve hardcore op het grote podium van de 013 in Tilburg goed tot zijn recht? Immers, hardcore, hoge/grote podia en een halfgevulde zaal gaan niet altijd samen. GB-zanger Civ heeft er een speciale oplossing voor.

Voordat de Biscuits het podium betreden is er ruimte voor de voorprogramma’s. 013 heeft er voor gekozen twee uitstekende Benelux-bands bij te zetten. De keuze is gevallen op Justice en No Turning Back. Het verdient een compliment dat die laatste hoger op de bill staat dan vaste toursupport Waterdown, een extreem matige Duitse band die teveel verschillende ideeën in de mix gooit en constant de plank mis slaat. Hoe zo’n band op een tour als deze komt? Met kwaliteit heeft het niets te maken.
Kwaliteit wordt wel geboden door No Turning Back. De Brabantse band bestaat tien jaar en is uitgegroeid tot een internationale topper. Een vol geluid, uitstekende nummers en een goede frontman. NTB biedt vanavond eigenlijk alles wat je bij grote Amerikaanse bands als Madball tegenwoordig mist: overtuiging en kwaliteit.
Na een te lange ombouwpauze is het tijd voor de Biscuits. En ja hoor, even na tienen schalt het bekende trompetintro van New Direction. Waar in Amsterdam op dat moment de zaal al veranderde in een kolkende massa inclusief talrijke stagedives, blijkt dat in deze grotere zaal wat moeilijker. Er is een behoorlijk gat voor het podium, daarnaast is datzelfde podium ook een flink stuk hoger. De mensen die zich echter vooraan begeven, gaan goed uit hun dak en enkelen wagen zelfs wat dives (die niet allemaal even goed aflopen). Zanger Civ ziet het drie nummers aan, merkt op ‘this stage is too big’ en springt vervolgens zelf de dansvloer op. Het komt de sfeer ten goede. Sowieso kijk je naar een erg strakke band die duidelijk lol heeft in deze reunietour. De setlist verschilt in wezen niet zo veel van Amsterdam. Wederom horen we praktisch alle Gorilla Biscuits-nummers plus een aantal covers, waaronder vanavond verrassend ook New York Crew van een andere legendarische hardcoreband, Judge. Civ springt ondertussen nog even het publiek in, maakt daarnaast op zijn gemak grappen en toont zich uiteindelijk een meer dan degelijke frontman. En zo kan het dat ook wanneer de uitgangspunten voor de band niet allemaal even optimaal zijn, je toch van een geslaagde happening mag spreken.