Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Goo Goo Dolls kaarten

Het laatste nieuws over Goo Goo Dolls kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Goo Goo Dolls beschikbaar.

artiest informatie

Goo Goo Dolls

Goo Goo Dolls zijn een Amerikaanse rockband, gevormd in 1986. Ze zijn het bekendst van de hit Iris, dat op de soundtrack van de film City of Angels (1998) stond.

Bandleden

De band bestaat op dit moment uit drie leden:

  • Johnny Rzeznik - Zang, gitaar (oprichter)
  • Robby Takac - Zang, bas (oprichter)
  • Mike Malinin - Drums (ingehuurd in 1995, officieel lid sinds 1998)

Voormalig bandlid

  • George Tutuska - Drums (1985 - 1995)

Achtergrond

De Goo Goo Dolls werden in Buffalo, New York opgericht door John Rzeznik, Robby Takac en George Tutuska, en heetten eerst de "Sex Maggots". De band veranderde hun naam in de Goo Goo Dolls (geïnspireerd door een advertentie in een True Detective magazine) op verzoek van een clubeigenaar, die hun anders niet wil laten spelen. Later kregen ze een contract bij Metal Blade Records en brengen ze hun naamloze debuutalbum uit in 1987.

In het begin van hun carrière werden ze door critici gezien als niet meer dan een stel naäpers van The Replacements. Het succes kwam in eerste instantie door de lokale Punk scene, maar het commerciële succes begon pas in 1995, toen hun single "Name" (van het album A Boy Named Goo) uitkwam. Na een juridische strijd om royalties, die door Metal Blade Records achtergehouden zouden zijn, verhuizen de Goo Goo Dolls naar het moederbedrijf Warner Music. In 1998 wordt "Iris" (van de City of Angels soundtrack) uitgebracht en vestigen ze hun naam definitief bij het publiek: het nummer staat in Amerika maarliefst 18 weken op nummer één en behaalt in de zomer van 1999 ook de Nederlandse Top 40 (#8). Daarnaast werd het voor drie Grammy Awards genomineerd.

Discografie

Albums

  • Goo Goo Dolls - 1987
  • Jed - 1989
  • Hold Me Up - 1990
  • Superstar Car Wash - 1993
  • A Boy Named Goo - 1995
  • Dizzy Up the Girl - 1998
  • Ego, Opinion, Art & Commerce - 2001
  • Gutterflower - 2002
  • Live in Buffalo: July 4th 2004 - 2004
  • Let Love In - 2006

Singles

  • 1991 There you are
  • 1993 We are the normal
  • 1995 Long way down
  • 1996 Name
  • 1996 Only one
  • 1996 Naked
  • 1998 Iris
  • 1998 Dizzy
  • 1998 Slide
  • 1999 Black balloon
  • 2000 Broadway
  • 2002 Here is gone
  • 2002 Big machine
  • 2003 Sympathy
  • 2005 Give a little bit
  • 2005 Better days