Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
171819
20
212223
242526272829

Vandaag jarig

AQi Fzono (1969)
Barbara Hendricks (1948)
Future (1983)
René Schuurmans (1964)


Gojira kaarten

Het laatste nieuws over Gojira kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Gojira beschikbaar.

Bekijk de volledige Gojira historie.

artiest informatie

Gojira (band)

Gojira is een Franse deathmetalband gevormd in 1996 in Ondres, een dorp nabij Bayonne, Frankrijk. De band was tot 2001 bekend als Godzilla. De band bestaat uit Joe Duplantier als zanger en gitarist, Joe's broer Mario Duplantier als drummer, Christian Andreu als gitarist en Jean-Michel Labadie als basgitarist. De huidige formatie verschilt van de oorspronkelijke, de voormalige bassist was namelijk Alexandre Cornillon. De band heeft anno 1996 vijf studioalbums, drie dvd's en enkele singles onder hun vorige naam, Godzilla, uitgebracht. De songteksten gaan voornamelijk over natuur- en omgevingsgerelateerde onderwerpen.

Inhoud

   

 • 1 Geschiedenis
  • 1.1 Vroege jaren en Terra Incognita (1996-2002)
  • 1.2 The Link en From Mars to Sirius (2003−2007)
  • 1.3 Cavalera Conspiracy en The Way of All Flesh (2008−heden)
 • 2 Muzikale stijl en lyrische thema's
 • 3 Bandleden
 • 4 Discografie
  • 4.1 Studioalbums
  • 4.2 Demo's
  • 4.3 Live-albums
 • 5 Referenties
 • 6 Voetnoten
 • 7 Externe links

Geschiedenis

Vroege jaren en Terra Incognita (1996-2002)

Gojira werd in 1996 gevormd in Ondres, een dorp nabij Bayonne, door de broers Joe Duplantier (gitaar, zang) en Mario Duplantier (drums), gitarist Christian Andreu en bassist Jean-Michel Labadie. De band begon in 1998 met toeren en heeft toen onder de naam Godzilla een eerste demo uitgebracht, namelijk Possessed.

 Na het ondersteunen van bands als Cannibal Corpse, Edge of Sanity, Impaled Nazarene en Immortal in september 1999,

 dwong een aantal juridische problemen de band tot een naamsverandering. Ze veranderden de naam naar Gojira, de rōmaji spelling van het fictieve monsterGodzilla.

 Hun debuutalbum Terra Incognita werd in 2001 onder de nieuwe naam uitgebracht.

The Link en From Mars to Sirius (2003−2007)

In 2003 verscheen het tweede studioalbum, The Link, waarvan in 2007 een geremasterde versie verscheen.

 Na het succes van de eerste twee albums en hun liveoptredens, maakte Gojira in Bordeaux een dvd, geproduceerd door Gabriel Editions. Sinds 19 mei 2004 is The Link Alive te koop in Frankrijk.

 In 2005 besloot Gojira een contract te tekenen met Listenable Records om ook buiten Frankrijk albums uit te gaan brengen, te beginnen met From Mars to Sirius.

Eind 2006 toerde Gojira, samen met Amon Amarth en Sanctity, met Children of Bodom als de openingsact.

 Verder heeft Gojira tijdens het Britse gedeelte van hun Europese tour in 2007 de band Trivium ondersteund, samen met Sanctity en Annihilator.

 In 2007 hebben ze getoerd als supportact voor Lamb of God, samen met Trivium en Machine Head.

 Later dat jaar toerde Gojira met de Radio Rebellion Tour, aan de zijde van Behemoth, Job for a Cowboy en Beneath the Massacre.

Cavalera Conspiracy en The Way of All Flesh (2008−heden)

In 2008 werd Joe Duplantier door de broers Max en Igor Cavalera, twee ex-leden van de Braziliaanse band Sepultura, gevraagd om in hun nieuwe band te spelen als bassist. In maart 2008 verscheen het album Inflikted en er volgde een tour vanaf midden-2008.

Gojira's laatste album, The Way of All Flesh, verscheen op 13 oktober 2008 in Europa door Listenable Records en op 14 oktober 2008 in Noord-Amerika doorProsthetic Records.

 Op 25 juli 2008 kondigde de band de track listing aan en werd de uiteindelijke cover art onthuld.

Randy Blythe van de Amerikaanse band Lamb of God verscheen als zanger op de track "Adoration for None."

Het duurde vier maanden om het hele album te schrijven en op te nemen, en drie maanden om te mixen.

Op 17 maart 2009 werd de eerste tour aangekondigd waarin Gojira de hoofdact zou zijn. De tour is op 1 mei begonnen in Springfield, Virginia en is op 28 mei gestopt in Dallas, Texas. De supportacts voor de langverwachte headlining tour waren The Chariot en Car Bomb.

Volgens een blogpost op de MySpacepagina van Metallica, zal Gojira hen gezelschap houden tijdens de tour die van 14 september tot 18 oktober loopt.

Muzikale stijl en lyrische thema's

Gojira's sound valt niet makkelijk in een hokje te plaatsen, doordat zij verschillende muzikale stijlen met elkaar combineren.

 Het genre waar Gojira het beste in past is technical deathmetal,

thrashmetal, progressive metal en groovemetal. Ze worden vaak vergeleken met bands als Meshuggah, Mastodon, Sepultura,Neurosis en Morbid Angel.

 De leden van Gojira zeggen zelf beïnvloed te zijn door heavy metal artiesten als Death, Morbid Angel, Meshuggah, Metallica, Tool, en Neurosis.

Gojira speelt een technische en ritmische stijl van heavy metal met ongewone ritmische patronen, 'start-and-stop riffs' en breakdowns. Gojira maakt soms gebruik van elementen die de sfeer beïnvloeden, ook hebben zij een aantal instrumentale songs.

 Gojira songs hebben een progressieve en ongewone structuur die afwijkt van "verse, chorus, verse" structuur.

 De vocale stijl ligt ergens tussen hardcore punk en een death growl. Vaak worden growls/grunts gemixt met 'clean' vocals voor een agressief maar melodisch effect.

De bandleden zijn opgegroeid in de buurt van Bayonne, een stad aan de zuidwestelijke kust van Frankrijk. De prachtige omgeving inspireerde Gojira's interesse in de natuur en de aarde. Gojira gebruikt haar songteksten om duidelijk te maken wat de mens de natuur/omgeving aandoet en hoe zij hier mee omgaan.