Onder kostprijs

Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122
23
2425
262728293031

Vandaag jarig

Gary Burton (1943)
Tony Joe White (1943)


Fryske J&#251;n kaarten

Het laatste nieuws over Fryske Jûn kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Fryske Jûn beschikbaar.

Bekijk de volledige Fryske Jûn historie.

artiest informatie

Een hele groep Friese artiesten, onder wie Vangrail, De Kast en Elske DeWall, treedt op 6 januari samen op in AFAS Live in Amsterdam. ,,We gaan een Fries feest bouwen dat voor heel Nederland geschikt is.''

Het was zanger Raynaud Ritsma van Vangrail die donderdagavond, tijdens een optreden op Glemmer Beach in Lemmer, de ‘Fryske jûn’ in de voormalige Heineken Music Hall aankondigde.

Het idee komt ook uit de koker van de Fries-Groningse band. Naast De Kast en DeWall wordt er nog gepraat met verschillende andere Friezen, onder wie Gurbe Douwstra, Piter Wilkens, Johannes Rypma en Piet Paulusma, die de artiesten zou moeten aankondigen.

Groot Fries evenement

,,We spelen altijd landelijk en altijd horen we ‘moeten jullie nu weer helemaal terug naar Friesland?’”, legt Ritsma uit, via Whatsapp. ,,Ja, dat doen we dan inderdaad, maar nu nemen we onze provincie mee naar Amsterdam. Een dagje Amsterdam, dat is het gevoel wel een beetje.’’ Het Friese feestje is ,,voor iedereen die van Friesland houdt’’, zei de Vangrail-zanger in Lemmer. ,,We gaan een Fries feest bouwen dat voor heel Nederland geschikt is’’, aldus Ritsma.

AFAS Live heeft ruimte voor een publiek van ongeveer zesduizend mensen. Daarmee wordt de Fryske jûn een van de grootste Friese evenementen buiten de provincie, in zoverre dat het voor een deel ook om Friestalige muziek gaat.

Eerder dit jaar stonden Hessel en Tess, de Terschellinger beroemdheden, voor tienduizend mensen in de Ziggo Dome, op een steenworp afstand van AFAS Live. Negenhonderd eilanders reisden toen speciaal voor het concert naar de wal af.