Onder kostprijs

Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122
23
2425
262728293031

Vandaag jarig

Gary Burton (1943)
Tony Joe White (1943)


Front 242 kaarten

Het laatste nieuws over Front 242 kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Front 242 beschikbaar.

artiest informatie

Front 242

Front 242 is een baanbrekende en invloedrijke Belgische band. Ze ontstond in de jaren 80 en maakt elektronische muziek. In hun meest actieve periode (tot de albums 06:21:03:11 UP EVIL en 05:22:09:12 OFF uit 1993) waren ze toonaangevend voor andere industriële en elektronische artiesten, waarbij ze het genre Electronic Body Music (EBM) lanceerden. Ze worden ook beschouwd als de voorlopers van techno en New Beat.

Front 242 werd opgericht in 1981 in Aarschot door Daniel Bresanutti and Dirk Bergen. Hun eerste single was Principles. Patrick Codenys en Jean-Luc De Meyer van de groep Under Viewer kwamen erbij in 1982. De volgende single, U-Men, kwam uit in 1982, gevolgd door het eerste album Geography in 1983. In 1983 verliet Dirk Bergen de band en hij werd vervangen door Richard Jonckheere (pseudoniem Richard 23).

Front 242 brak vervolgens door in België, en hun volgende single No Comment was de eerste onder de noemer "Electronic Body Music".

Bandleden

  • Jean-Luc De Meyer - zang
  • Daniel Bressanutti - keyboards, programming, live mixing
  • Patrick Codenys - keyboards, programming, samplers
  • Richard Jonckheere, "Richard 23" - percussie, zang

Tijdelijke leden

  • Dirk Bergen
  • Jean-Marc Pauly
  • Pierre Pauly
  • Christine Kowalski
  • Eran Westwood
  • John Dubs
  • Jean-Marc Lederman

Discografie

Albums:

  • Geography (1982)
  • No Comment (1984)
  • Back Catalogue (1987)
  • Official Version (1987)
  • Front by Front (1988)
  • Tyranny (For You) (1991)
  • Live Target (live bootleg, 1992)
  • 06:21:03:11 Up Evil (1993)
  • 05:22:09:12 Off (1993)
  • Live Code (livealbum, 1994)
  • Mut@ge.Mix@ge (remixalbum, 1995)
  • Re:Boot (livealbum, 1998)
  • Pulse (2003)