Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19
20
2122232425
262728293031

Vandaag jarig

Bill Maher (1956)
Henk Poort (1956)
Joey Bada$$ (1995)


Frog Eyes kaarten

Het laatste nieuws over Frog Eyes kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Frog Eyes beschikbaar.

artiest informatie

Frog Eyes

Recensie:

Ik zeg godverdomme! In Victoria, Canada, lopen de gekken los rond! Een paar van die mafkezen hebben zich zelfs verzameld in een bandje. U denkt: te gek toch, hebben die ook wat om handen. Rustig muziekjes maken en zo. Nou, niet dus! De band heet Frog Eyes en het geflipte brein achter deze formatie is Casey Mercer. Een neurotisch ventje dat kampt met allerlei innerlijke spoken en angsten die hij maar lastig onder bedwang kan houden. The Folded Palm is niet, ik herhaal, niet, voor de mensen die rustige indiemuziekjes willen horen. In vergelijking met Mercer klinkt Thom Yorke als een vrolijke puber, Jeff Buckley als een optimistische dartelaar en Current 93 als een goedgezinde, bebaarde sprookjesverteller.

Fascinerend is het contrast tussen de minimale, orkestrale muziek, die soms rechtstreeks uit een speeldoos lijkt te komen, en de intens getergde zang. Voor een romantisch plaatje neemt u beter de afslag Buckley. De ongebruikelijke liedjesstructuren zorgen ervoor dat je van je ene op je andere verkeerde been wordt gezet. Van dreigend gefluister naar beschamend gekrijs in een split second, geen probleem voor Mercer. Het maakt The Folded Palm ongelofelijk intens, een beleving die je even op je moet in laten werken.

Luister naar de schitterende speeldoosmelodie in ‘Bells In The Crooked Port’. De rustige opbouw en serene sfeer van een onder de oppervlakte dreigende freakshow die er net niet uitkomt in ‘Motherhood Alliance’. De prachtige ontknoping op piano van ‘The Heart That Felt It’s Light’. Iets moois lijkt nog mooier na intense pijn, de muziek van Frog Eyes zit er vol mee. Het manische ‘The Oscillator’s Hum’ lijkt schizofreen structuurloos maar vaart wel degelijk op een strak ritme en een heerlijke orgel- en xylofoonmelodie. Schitterend, The Folded Palm is een excentriek album vol met prachtige wendingen en voelbare pijn.

The Golden River, het album dat Frog Eyes vorig jaar uitbracht, is een tik orkestraler en voller, even gek, maar wellicht door de overvloedige muziek makkelijker te verteren. Niet voor iedereen, dat is gewoon de waarheid, maar voor degenen die het neurotische van Xiu Xiu en de gekte van Captain Beefheart wel kunnen waarderen, zijn The Folded Palm én The Golden River een absolute must.