Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19
20
2122232425
262728293031

Vandaag jarig

Bill Maher (1956)
Henk Poort (1956)
Joey Bada$$ (1995)


Freq Nasty kaarten

Het laatste nieuws over Freq Nasty kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Freq Nasty beschikbaar.

artiest informatie

Freq Nasty

Review:

Darin McFayden aka Freq Nasty loopt al heel wat jaartjes mee in de zogeheten nu-skool breaks sector. Hij debuteerde in 1997 met een release op het Botchit & Scarper label – het label waarvoor hij tot het eind van de jaren '90 diverse singles en zijn debuutalbum verzorgde. In 2001 verhuisde Freq Nasty naar het bekende Skint label – het thuis van bijvoorbeeld Fatboy Slim. Via Skint verscheen vervolgens in 2003 zijn tweede album: "Bring Me The Head Of Freq Nasty" genaamd. Na die tijd werd het tamelijk stil rondom de producer Freq Nasty.

Als samensteller en mixer van compilaties heeft Freq Nasty een naam hoog te houden, want liefhebbers van breaks zullen zijn in 2002 verschenen "Y4K - Next Level Breaks" (via Distinctive Breaks verschenen) mixcompilatie nog vers in het geheugen gegrift hebben staan. Dat Freq Nasty de nieuwste "FabricLive" – deel 42 uit de reeks – heeft samengesteld en gemixt, zal veel mensen daarom deugd doen. Op "FabricLive 42" laat McFayden op een niet mis te verstane wijze horen waar hij als DJ/producer anno 2008 voor staat.

"FabricLive 42" is een enorm energieke mix met rauwe ‘bassline driven’ muziek binnen de marge dub-step, breaks, electro-house en mengvormen hiervan. De electro ingrediënten moet je vooral zoeken in de hoek van de 4/4 housetracks op labels als Finger Lickin' en Lot49 – geen Sneakerz house dus! McFayden's hip-hop roots horen we ook duidelijk terugkomen in de mix, net als subtiele ragga/dub/reggae specerijen (ragga, doelend op het vocale aspect van diverse gekozen tracks). Net als Noisia's mix voor Fabric – die qua tempo grotendeels hoger ligt – wordt je middels krachtige, doch doeltreffende klanken in beweging gehouden. Dit is stoere muziek die op een gemengd podium tijdens een popfestival helemaal niet misplaatst zou zijn.

De mix begint direct aantrekkelijk met in de beginfase een track als “Peacemaker” van Freq Nasty vs. Propa Tings – een dansvloermonster van de buitencategorie! De ‘shock driven’ breaks met een snoeiharde echo snare en onrustig hobbelende basslines brengen liefhebbers van breaks in opperste extase! Deze track wil je het liefst op een grote installatie horen om maximaal te kunnen genieten! Ook het via Big Dada – sublabel van Ninja Tune – verschenen “House Music” van Cadence Weapon is een uiterst plezierige track, waarbij een cross-over tussen stoere ghetto-house met hip-hop gezocht wordt. Deze combinatie klinkt niet als de hip-house van eind jaren '90, maar meer als de Baltimore sound die momenteel hot/herontdekt is (maar ook al begin jaren '90 ontstond). En check ook die soepele breaks tijdens het toegankelijk klinkende “Thunder Gutter (Dub)” van Epydemix, waarbij loodzware basslines worden afgewisseld met rockende gitaarklanken. De hip-hoppers van KRS One zijn door de mengtafel van Freq Nasty gegaan en hun klassieker “Sound Of The Police” is veranderd in een gedreven breaks knaller, waarbij het gevoel van het origineel behouden is gebleven! Soms gaat Freq Nasty ‘over the top’ met tamelijk irritante tracks als het ‘bleepy’ “Lower State Of Consciousness” van ZTT, dat boordevol chipsounds en andere high frequency geweld zit! Het blijft echter bij een zeer beperkt aantal ‘missers’ cq. zwakke momenten.

In de breedte is “FabricLive 42” een mix geworden die vooral om (loodzware) basslines en (electro) bass-synths draait. Freq Nasty zorgt met zijn selectie/mix voor een uiterst divers en dansbaar resultaat, waarbij zo nu en dan subtiele, sfeerbepalende elementen zijn toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het sferische “How You Like Me Know?” van The Beat Monkeys in de Rico Tubbs remix (pas geleden verschenen via Aquasky’s 777 label) – één van de hoogtepunten tijdens de mix wat mij betreft. Ook Freq Nasty vs. Heavyweight Dub Champion’s dub-steppy “Snared” is een lust voor het oor, waarbij stringpads worden begeleid met oldschool synths! Zoals je zult begrijpen is Freq Nasty’s mix voor Fabric het midtempo antwoord op de recente “FabricLive” editie door de Hollandse jongens van Noisia, waarop overwegend ruige, uptempo drum & bass te vinden is. Freq Nasty onderstreept nog maar eens zijn status als top DJ/ producer, nu met een bredere muzikale output als ooit te voren. Het wachten is op zijn nieuwste album!