Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17
181920212223
242526272829

Vandaag jarig

Jeff Buckley (1966)
Maud Mulder (1981)
Roue Verveer (1972)
Sharon Kips (1983)


Freestylers kaarten

Het laatste nieuws over Freestylers kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Freestylers beschikbaar.

Bekijk de volledige Freestylers historie.

artiest informatie

Freestylers

Freestylers (ook bekend onder de naam Raw As Fuck of Raw As F**k) is een electrogroep uit Londen, Groot-Brittannië, die vooral toegespitst is op het maken van breakbeatmuziek. De groep is opgericht in 1996 en staat vooral bekend om de single Push up die in 2004 in Europa een hit werd. De naam van de groep werd afgeleid van de eerste sample die ze gebruikten: "Don't stop the rock" van Freestyle.

Biografie

De Freestylers ontstonden toen DJ's en producers Matt Cantor, Aston Harvey en aanvankelijk Andrew Galea een electro-single uit wilden brengen. Alle drie waren ze in de jaren tachtig al actief in de dance in Groot-Brittannië. De electro-single, Drop the Bomb kwam uit in 1997. De single werd uitgebracht op het eigen label van de groep; Scratch City Records. Het lied werd een dance-hit in Groot-Brittannië en Miami. Al vlug na het uitbrengen van de eerste LP "Freestyle LP" verlaat Galea de groep.

Na Drop the Bomb volgden de singles The Scratch City en Uprock Eps kort na elkaar. De doorbraak in eigen land kwam met de single B-Boy Stance, dat in Engeland een top 20- hit werd. In 1998 verschijnt het eerste (en tevens het enige zelf geschreven) album van de groep: We Rock Hard. Op dit album staat een mix van bigbeat, reggae, hiphop, pop, breakbeat en jungle. De meest succesvolle single van deze plaat is Ruffneck waarmee ze ook in onder andere Nederland doorbreken.

In 1999 breekt de groep ook in de Verenigde Staten door: de singles Don’t Stop en Here we Go worden hits en van We rock Hard worden in de Verenigde Staten 150.000 exemplaren verkocht.

In 2000 brengen de Freestylers het remixalbum Electro Science uit, dat in 2001 gevolgd wordt door het eigen album Pressure Point. In dat jaar trad de groep onder andere op op het Sziget-festival in Boedapest. In 2003 brengen ze hun derde album 'Raw As F**k' uit. De naam van het album gaat ook als alias voor de groep dienen. De single Push up, wordt een (zomer)hit in 2004 verschillende landen. In België staat het nummer vanaf 14 augustus 7 weken op nummer 1 in de Ultratop 50 en in Australië behaalt het de tweede plek. In Nederland werd de single 3FM Megahit en trad de groep op op onder andere het Lowlandsfestival. In België won "Push up" datzelfde jaar op de TMF Awards de Radio Donna Award voor beste single van het jaar. De Freestylers wonnen zelf op dezelfde editie de TMF Award voor "Beste Dance buitenland".

In 2006 kwam de groep met een comeback met muziek met een jaren negentig-geluid.

Bandleden

Heden

  • Matt Cantor (DJ)
  • Aston Harvey (DJ)
  • MC SirReal (DJ)
  • Rich Budgen (gitaar)
  • Dave Budgen (basgitaar)
  • Clive Jenner (drums)

De groep wordt live vaak aangevuld met verschillende zangers of zangeressen.

Ex-leden

  • Andrew Galea (producer)
  • MC Navigator (zang)
  • Tenor Fly (zang)
  • Mad Doctor (scratch-dj)
  • Tony Ayiotou (gitaar)
  • Joe Henson (basgitaar)
  • Coza (breakdancer)
  • Marat (breakdancer)
  • Tim (breakdancer)

Discografie

Albums

  • Adventures in Freestyle (2006)
  • Raw As Fuck (2004) - #66 Australië
  • Pressure Point (2001) - #34 Australië
  • We Rock Hard (1998) #33 VK

DJ Mix/Compilatie-albums

  • A Different Story Vol. 1 (2007)
  • Fabric Live 19 (2004)
  • Electro Science (2000)
  • Rough Technique Vol. 1 (1998)
  • Hitzone 4 (1998) (alleen het nummer "Ruffneck"")
  • FSUK2 (1998)

Singles en EP's

  • "Dynamite Love" (2007)
  • "Electrified" (2007)
  • "In Love With You" (2006) #40 Australië
  • "Painkiller" (met Pendulum & Sirreal) (2006)
  • "Boom Blast" (met Million Dan) (2005) #75 VK
  • "Fasten Your Seatbelts" (met Pendulum) (2005)
  • "Get A Life" (2004) #66 VK, #15 Australië
  • "Push Up" (met "Theo") (2004) #22 VK, #2 Australië, #1 België
  • "Told You So" (2002) #100 Australië
  • "Here We Go" (1999) #45 VK
  • "B-Boy Stance" (met Tenor Fly) (26 januari 1998) #23 VK
  • "Ruffneck" (met MC Navigator) (1998) #23 VK
  • "Warning" (met MC Navigator) (1998) #68 VK
  • "Adventures in Freestyle EP" (1997)
  • "Uprock EP" (16 juni 1997)
  • "Freestyle EP" (1996)
  • "Now Is The Time"
  • "Get Down Massive"

Trivium

  • De groep wordt vaak verward met de Finse hiphopgroep Bomfunk MC's die in 1999 en 2000 een hit hadden met het nummer Freestyler. Ook wordt vaak gedacht dat de Freestylers hun naam aan dit lied hebben ontleend, maar dit is onmogelijk gezien het feit dat de Freestylers al in 1997 hun naam hadden gekozen. Op de MySpace van de Freestylers staat dan ook: "for all those cluless fuckers out there, we should not be confused with the group "bombfunk mcs" who happened to make a song called "freestyler". It's pissed me off for the past 8 years. Hopefully that'll put the record straight".