Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19
20
2122232425
262728293031

Vandaag jarig

Bill Maher (1956)
Henk Poort (1956)
Joey Bada$$ (1995)


Freddie McGregor kaarten

Het laatste nieuws over Freddie McGregor kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Freddie McGregor beschikbaar.

Bekijk de volledige Freddie McGregor historie.

artiest informatie

Freddie McGregor

Reggaelegende Freddie McGregor drukte tijdens zijn lange carrière een stempel op alle denkbare Jamaicaanse muziekstijlen. In Tivoli de Helling bewijst hij nog altijd over een soepele stem te beschikken, maar helaas wordt deze ondergedompeld in de lelijke synthesizergeluiden van een Korg.

Op Jamaica heeft Freddie McGregor geen introductie nodig; daar kan iedere rasta zonder moeite zijn favoriete hit van deze legende meeblèren. De lange carrière van McGregor startte ooit op zevenjarige leeftijd in de fameuze Studio One. In de volgende 40 jaar (!) drukten hij en zijn soepele stem een stempel op alle denkbare Jamaicaanse muziekstijlen. Vooral de gladde loversrock wordt zijn specialiteit en met het klassieke “Big Ship” bereikt Freddie in 1982 sterrenstatus.

Sinds die tijd is McGregor ook druk met produceren (o.a. Luciano) en het bestieren van zijn eigen Big Ship Label. Met een aantal artiesten van dit label bezocht hij dinsdag 29 januari Tivoli de Helling. Het was duidelijk de bedoeling dat zijn protegees de zaal zouden warmstomen. Helaas strandden deze bijna allemaal in verschrikkelijke covers, met als dieptepunt het van de Red Hot Chili Peppers geleende “Under the Bridge”. Alleen Freddies zoon, Chino, wist met aanstekelijke dancehall te overtuigen en de zaal enthousiast te maken voor de kapitein van de Big Ship.

Deze nam niet veel later de microfoon over en bewees in het daarop volgende anderhalf uur nog altijd over een uitstekende stem te beschikken en tot de absolute reggaetop te behoren. Met name tijdens de eerste helft van het optreden betoverde McGregor de zaal met hits als “Africa Here I Come”, “Push Come to Shove” en het enthousiast ontvangen “Big Ship”.


Toch was er een groot probleem. Om de kosten van een grote band te besparen, werd gedurende het hele optreden misbruik gemaakt van lelijke keyboards. Dit terwijl Freddie na 40 jaar toch wel zou moeten weten dat een fatsoenlijke fluit, trompet of orgel niet uit een brakke Korg komt. Dat is jammer, want stel dat the Big Ship binnenkort weer deze kant op vaart en de plaatsen van die matige artiesten uit het voorprogramma reserveert voor echte muzikanten… Ja, dan kan het optreden gemakkelijk concurreren met de schitterende reggaeconcerten van Alpha Blondy en Burning Spear, die echte instrumenten gelukkig wel op waarde weten te schatten.