Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19
20
2122232425
262728293031

Vandaag jarig

Bill Maher (1956)
Henk Poort (1956)
Joey Bada$$ (1995)


Frankie goes to Hollywood kaarten

Het laatste nieuws over Frankie goes to Hollywood kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Frankie goes to Hollywood beschikbaar.

artiest informatie

Frankie Goes to Hollywood

Frankie Goes to Hollywood (FGTH) was een Britse popgroep uit Liverpool die in de jaren '80 korte tijd erg populair was. De naam Frankie Goes to Hollywood is afkomstig van een poster over de filmcarrière van Frank Sinatra.

Hun eerste single Relax, uitgebracht in het late najaar van 1983, werd pas een grote hit, nadat diskjockey Mike Reid op BBC Radio One in zijn live-programma de plaat van de draaitafel haalde en in tweeën brak nadat hij beter naar de expliciete homo-erotische tekst luisterde. Ook de videoclip bij Relax was uiterst controversieel; deze speelde zich af in een SM-club. De BBC deed daarop de single in de ban, waarna er een enorme vraag naar de single ontstond en er - om verdere incidenten te voorkomen - een neutrale videoclip werd gemaakt.

De single Relax werd gevolgd door de eveneens door Trevor Horn geproduceerde single Two Tribes, een lied over kernoorlog. Dit nummer werd in onder meer Groot-Brittannië en Nederland een nummer 1-hit. De videoclip was in Groot-Brittannië vanwege het gewelddadige karakter niet te zien. In de videoclip vochten twee lookalikes van respectievelijk Ronald Reagan en Konstantin Tsjernenko (de leiders van Amerika en de Sovjet-Unie van dat moment) een verbeten strijd in een worstelring terwijl de bandleden van FGTH op de uitslag wedden. Aan het einde van de clip explodeerde de aardbol.

De derde single, The power of love, werd in Groot-Brittannië de derde nummer één-hit op een rij; FGTH werd daardoor de eerste groep in de Engelse hithistorie die dat bereikte met de eerste drie singles.

De groep bracht nog enkele singles uit, totdat zanger Holly Johnson de groep in 1987 verliet. Holly Johnson, toen inmiddels HIV-patiënt, kwam in 1989 met een redelijk succesvol soloalbum. Op een remix van Relax in 1993 na bleef het verder stil rond de groep en haar leden.