Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26
27
28293031

Vandaag jarig

Jeff Love (1982)
Lil' Jon (1971)
Tricky (1968)


Frank Sinatra kaarten

Het laatste nieuws over Frank Sinatra kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Frank Sinatra beschikbaar.

artiest informatie

Frank Sinatra

Francis Albert Sinatra (Hoboken (New Jersey), 12 december 1915 – Los Angeles, 14 mei 1998) was een Amerikaans zanger en acteur.

Hij werd geboren in Hoboken in New Jersey, en hij besloot zanger te worden nadat hij Bing Crosby op de radio hoorde. Hij begon in kleine clubs in New Jersey, en kwam op die manier onder de aandacht van trompetspeler en bandleider Harry James.

Na een korte periode met James sloot hij zich aan bij het Tommy Dorsey Orchestra, en na zijn debuut met hen in 1940 werd hij beroemd als zanger. Hij had een grote aantrekkingskracht op de tieners van die tijd (de zg. bobbie soxers), die een heel nieuw publiek waren voor populaire muziek. Deze muziek was tot dan toe voorbehouden aan volwassenen, en Frank werd zo het eerste tieneridool.

Eind de jaren veertig en begin de jaren vijftig ging het bergaf met zijn carrière, maar hij maakte een comeback als acteur in de film From here to Eternity. Hij verscheen daarna in veel verschillende films, in het bijzonder The man with the golden arm en The Manchurian Candidate.

In de vijftiger en zestiger jaren was Sinatra een populaire attractie in Las Vegas. Hij was bevriend met Dean Martin en Sammy Davis Jr., en samen vormden zij de kern of wat het Rat Pack heette – een losse groep muzikanten en zangers die vrienden waren en samen feest vierden.

Zijn stem is onmiddellijk herkenbaar, en wordt beschreven niet alleen in termen van kracht en charisma, maar ook van nostalgie en tederheid. Frank Sinatra wordt daarom ook wel The Voice genoemd. Er wordt ook vaak naar hem verwezen als Ol' Blue Eyes.

Hij overleed in 1998 op 82-jarige leeftijd, en is begraven in het Desert Memorial Park in Cathedral City, Palm Springs, Californië. Op zijn grafsteen staat de tekst "The Best is Yet to Come".

Enige van zijn bijzondere bekende songs

My Way Theme of New York, New York Night and Day The lady is a tramp If Come rain or come shine Thats Life I've Got You Under My Skin Love And Marriage Strangers In The Night Fly Me To The Moon It Was A Very Good Year The Birth Of The Blues Come fly with me

Geselecteerde Albums

Frank Sinatra: A Man and His Music Trilogy Duets Songs for Swingin Lovers

Filmografie

Filmografie als acteur
JaarTitelRolOpmerkingen
1943Higher and HigherFrank 
1944Step LivelyGlen Russell 
1945Anchors AweighClarence Doolittle 
1946Till the Clouds Roll ByUitsmijter 
1947It Happened in BrooklynDanny Webson Miller 
1948The Miracle of the BellsFather Paul 
1948The Kissing BanditRicardo 
1949Take Me Out to the Ball GameDennis Ryan 
1949On the TownChip 
1950The Frank Sinatra ShowHosttelevisieserie 
1951Double DynamiteJohnny Dalton 
1952Meet Danny WilsonDanny Wilson 
1953From Here to EternityPvt. Angelo Maggio 
1954SuddenlyJohn Baron 
1954Young at HeartBarney Sloan 
1955Not as a StrangerAlfred Boone 
1955Guys and DollsNathan Detroit 
1955The Tender TrapCharlie Y. Reader 
1955The Man with the Golden ArmFrankie Machine 
1956High SocietyMike Connor 
1956Johnny ConchoJohnny Concho
ook genoemd als Johnny Collins
 
1956Around the World in Eighty DaysSaloon pianist 
1957The Pride and the PassionMiguel 
1957The Joker Is WildJoe E. Lewis 
1957Pal JoeyJoey Evans 
1958Kings Go Forth1st Lt. Sam Loggins 
1958Some Came RunningDave Hirsh 
1959A Hole in the HeadTony Manetta 
1959Never So FewCapt. Tom Reynolds 
1959Glück und Liebe in MonacoHemzelf 
1960Can-CanFrançois Durnais 
1960Ocean's ElevenDanny Ocean 
1960PepeZichzelf 
1961The Devil at 4 O'ClockHarry 
1962Sergeants 3First-Sergeant Mike Merry 
1962Advise & ConsentZanger op de jukeboxstem 
1962The Manchurian CandidateCapt./Maj. Bennett Marco 
1963The List of Adrian MessengerCameo 
1963Come Blow Your HornAlan Baker 
1963A New Kind of LoveZanger 
19634 for TexasZack Thomas 
1964Robin and the 7 HoodsRobbo 
1965None But the BraveChief Pharmacist Mate 
1965Von Ryan's ExpressColonel Joseph L. Ryan 
1965Marriage on the RocksDan Edwards 
1966Cast a Giant ShadowVince Talmadge 
1966Assault on a QueenMark Brittain 
1967The Naked RunnerSam Laker 
1967Tony RomeTony Rome 
1968The DetectiveDet. Sgt. Joe Leland 
1968Lady in CementTony Rome 
1970Dirty Dingus MageeDingus Billy Magee 
1977Contract on Cherry StreetDep. Insp. Frank Hovannes
Organized Crime Unit (OCU)
televisiefilm 
1980The First Deadly SinEdward Delaney 
1984Cannonball Run IIFrank Sinatra 
1988Who Framed Roger RabbitZingend zwaardstem 
1995Young at HeartGastoptredentelevisiefilm