Onder kostprijs

Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122
23
2425
262728293031

Vandaag jarig

Gary Burton (1943)
Tony Joe White (1943)


Flairck kaarten

Het laatste nieuws over Flairck kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Flairck beschikbaar.

artiest informatie

Flairck

Flairck is een Nederlandse akoestische band, die in 1976 werd opgericht door de broers Erik en Hans Visser (februari 1954) uit het Brabantse dorpje Ulvenhout. De naam Flairck is een mix van het Engelse Flair en het Nederlandse Vlerk, net zoals de muziek een mix van diverse stijlen en culturen laat horen. Flairck speelt vrijwel uitsluitend eigen composities, over het algemeen instrumentaal, soms geënt op klassiek-romantische muziek, soms met overduidelijke invloeden uit de Keltische of Romaanse cultuur.

Flairck heeft door de jaren heen steeds wisselende samenstellingen gekend; Erik Visser is de enige die altijd van de band deel uit heeft gemaakt. Flairck heeft toernees gemaakt door Europa, Azië, Australië, Noord- en Zuid-Amerika. Andere kernleden van de band zijn Hans en Annet Visser (broer en zus van Erik), Silvia Houtzager en Peter Weekers.

In 1978 werd de eerste plaat uitgebracht, waarna Flairck in 1979 een Zilveren Harp ontving. In 1988 zou een Gouden Harp volgen.

Discografie

  • 1978 - Variaties op een dame
  • 1980 - Gevecht met de engel
  • 1980 - Live in Amsterdam
  • 1981 - Circus
  • 1982 - Flairck & orkest
  • 1982 - Moustaki & Flairck
  • 1984 - Bal masqué
  • 1986 - Encore
  • 1986 - Sleight of Hand
  • 1989 - The Emigrant
  • 1989 - Flairck 10
  • 1990 - Alive
  • 1992 - De Optocht
  • 1994 - Kamers
  • 1995 - The Chilean Concerts
  • 1996 - De Gouden Eeuw
  • 1998 - Cuerpos Tocados: Music for the Body
  • 2000 - Symphony for the Old World
  • 2004 - One Man Parade

Prijzen

  • 1978 - AVRO Platen Publieksprijs
  • 1979 - Zilveren Harp
  • 1979 - Edison voor Variaties op een dame
  • 1980 - Edison voor Gevecht met de engel
  • 1988 - Gouden Harp

Bandleden

De bandleden van het eerste uur waren:

  • Erik Visser - gitaren, sitar, mandola, mandoline
  • Judy Schomper - viool
  • Peter Weekers - fluiten, doedelzak
  • Hans Visser - gitaren