Kalender

 <<  < sep. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
161718192021
22232425262728
2930

Vandaag jarig

Bobby Byrd (1934)
Jessye Norman (1945)
Jimmy Carr (1972)


Fedde le Grand kaarten

Het laatste nieuws over Fedde le Grand kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Fedde le Grand beschikbaar.

Bekijk de volledige Fedde le Grand historie.

artiest informatie

Fedde le Grand

Ga naar: navigatie, zoeken

Fedde le Grand

Fedde le Grand

Achtergrondinformatie

Volledige naam

Fedde le Grand

Geboren

7 september 1977

Land

Nederland

Jaren actief

2003-heden

Genre(s)

Electronica

House

Website

Portaal   

Muziek

Fedde le Grand (Utrecht, 7 september 1977) is een Nederlandse diskjockey.

Op jonge leeftijd begon hij met zijn eigen drive-in show en als DJ in plaatselijke clubs in zijn geboortestad. Zijn kunsten bleven niet onopgemerkt en Fedde le Grand werd uiteindelijk gevraagd als DJ in De Danssalon in Eindhoven. Vele grote clubs in Nederland en daar buiten volgden.

Le Grand is regelmatig te gast in het TROS-dansprogramma Ministry of Beats op radio 3FM. Hij scoorde in 2006 een grote hit met Put your hands up 4 Detroit. De single wist in week 45 van dat jaar de eerste plaats in de UK Singles Chart te behalen. Hierdoor steeg zijn populariteit snel en mocht hij al verschillende remixen maken van onder andere Robbie Williams. Rapgroep D12 uit Detroit waren ook onder de indruk van Le Grand. Zij maakten een speciale versie van Put your hands up 4 Detroit, die in januari 2007 uitkwam.

In 2006 trad Le Grand op, op het dance feest Sensation White waar hij ook in 2007, 2008, en in 2009 draaide.

Begin 2007 bereikte Le Grand opnieuw de top 10 in de UK Singles Chart, dit keer met The creeps vs. Camille Jones. In Nederland kwam de plaat niet verder dan plaats 18.

Op 7 juli 2007 draaide Le Grand het thema ('anthem') van Live Earth, 'Mirror 070707', in Amsterdam.

Op 6 mei2009 was Fedde Le Grand te gast in Habbo Hotel. Daar gaf hij een chatsessie en hield hier de premičre van zijn nieuwe single.

Inhoud

  • 1 Discografie
    • 1.1 Albums
    • 1.2 Singels
    • 1.3 Remixen
  • 2 Externe link

Discografie

Albums
  • 2007: Sessions
  • 2009: Output
  • 2010: Output (Limited Edition)
Singels
  • 2000: I miss you'
  • 2000: Party Time'
  • 2004: Las Vegas
  • 2005: Get This Feeling
  • 2006: The Creeps (Camille Jones vs. Fedde le Grand)
  • 2006: Just trippin' (feat. MC Gee)
  • 2006: Put Your Hands Up For Detroit
  • 2007: Take No Shhh...
  • 2007: Aah Yeah!
  • 2007: Wheels In Motion
  • 2007: Let me think about it (Ida Corr vs. Fedde le Grand)
  • 2007: Mirror 07-07-07 (Ida Corr vs. Fedde Le Grand)
  • 2007: F to the F (feat. Funkerman)
  • 2007: 3 minutes to explain (feat. Funkerman)
  • 2008: Get This Feeling (Re-Issue)
  • 2009: F1
  • 2009: Amplifier/Pinkbird
  • 2009: The Joker (feat. F-Man)
  • 2009: Scared Of Me (feat. Mitch Crown)
  • 2009: Output
  • 2009: Let Me Be Real (feat. Mitch Crown)
  • 2010: Back & Forth (feat. Mr.V)
  • 2010: New Life (feat. Funkerman & Dany P-Jazz)
  • 2010: Rockin' High
  • 2011: Autosave (feat. Patric La Funk)
  • 2011: Running (Fedde Le Grand vs. Sultan & Ned Shepard feat. Mitch Crown)
  • 2011: Metrum
  • 2011: So Much Love
Remixen
  • 2004: Anita Kelsey - Every Kiss /Fedde Le Grand Remix
  • 2005: Funkerman & RAF - Rule The Night /Fedde Le Grand Remix
  • 2005: Erick E - Boogie Down /Fedde Le Grand Remix
  • 2005: Funkerman - The One /Fedde Le Grand Remix
  • 2006: Freeform Five - No More Conversations /Fedde Le Grand Remix
  • 2006: Olav Basoski Feat. Mc Spyder - Like Dis /Fedde Le Grand Remix
  • 2006: Erick E - The Beat Is Rockin /Fedde Le Grand Remix
  • 2006: Erick E - Boogie Down /Fedde Le Grand Remix
  • 2007: Samim-Heater /Fedde Le Grand Remix
  • 2007: Freeform Five - No More Conversations/Fedde Le Grand Remix
  • 2007: Ida Corr - Let Me Think About It/Fedde Le Grand Remix
  • 2008: Martin Solveig - C'est la Vie (Fedde vs. Martin Club Mix)
  • 2008: Madonna - Give It 2 Me /Fedde Le Grand Remix
  • 2008: Stereo MCs - Black Gold /Fedde Le Grand Remix
  • 2009: Sono - Keep Control Plus /Fedde Le Grand Remix
  • 2009: Kraak & Smaak - Squeeze Me /Fedde Le Grand Remix
  • 2009: Fatboy Slim - Praise You / Fedde Le Grand Remix
  • 2010: Everything but the Girl - Missing / Fedde Le Grand Remix
  • 2011: Soundtracks&Comebacks - Goldfish / Fedde Le Grand Remix
  • 2011: Rye Rye ft. Robyn - Never will be mine / Fedde Le Grand Vocal Remix