Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Fay Lovsky kaarten

Het laatste nieuws over Fay Lovsky kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Fay Lovsky beschikbaar.

artiest informatie

Fay Lovsky

Fay Lovsky is de artiestennaam van Fay Luyendijk (Leiden, 9 september 1955). Fay Lovsky is zangeres en componiste. De single "Christmas Was A Friend Of Mine" is haar eerste hit. Dit nummer is bekend als evergreen. Ze bespeelt verschillende instrumenten, waaronder de theremin.

Biografie

Gedurende haar schooltijd op de middelbare school trad Fay Luyendijk op in cafés met nummers van Joni Mitchell en Simon and Garfunkel. Op de Gerrit Rietveld Academie studeerde ze grafische en audiovisuele vormgeving. Tijdens deze studie maakte ze enkele filmpjes voor de televisiequiz Twee voor twaalf van de Vara. Met het hiermee verdiende geld kocht ze een viersporenrecorder van Revox. Net als de artiesten Todd Rundgren, Van Dyke Parks en 10cc (die zij zeer bewondert) nam zij hierop al haar muziek zelf op. Dit ging volgens het sound on sound-principe, wat ook de titel is van haar eerste album. De Engelse zanger Jona Lewie hielp een handje mee.

Na korte tijd onder de naam Fay Lovesick te hebben gewerkt nam ze in 1981 de artiestennaam Fay Lovsky aan.

In 1986 ging Fay Lovsky meewerken aan Magnificent Seven van Henny Vrienten. Deze band bestond van 1986 tot 1991 en maakte maar 1 CD. De band speelde filmklassiekers. In 1986 verleende Fay Lovsky ook haar medewerking aan La Grande Parade, een verzamel-CD over de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum.

Samen met The veggies trad Fay Lovsky in 1993 op (als vaste band) in het radioprogramma van Hanneke Groenteman.

In 1994 richtte Fay Lovsky de groep La Bande Dessinée op, waarmee ze ook twee albums maakte. Dit resulteerde in een hernieuwde belangstelling voor Fay Lovsky in 1996. Haar oude materiaal werd opnieuw uitgebracht (op CD). Ook trad ze op in de Efteling sprookjesshow in 1996 en 1997.

In 2000 ontving Fay Lovsky een Gouden Harp. Ook bracht ze haar eerste Nederlandstalige album uit, onder de titel Eigen weg. In 2002 speelde ze de zingende zaag in de begeleidingsband van de Amerikaanse striptekenaar Robert Crumb.

In 2003 trad Fay Lovsky op met gitarist Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival. Ook doet ze optredens op het reizende festival De Parade. Voor het hoorspel Erik of het Klein Insectenboek maakt Fay Lovsky de muziek.

Discografie

Albums

  • 1980 Sound On Sound
  • 1981 Confetti
  • 1983 Origami (hitnotering 30-4-1983, Albumlijst, 9 weken, plaats 22)
  • 1985 Cinema
  • 1990 Opus Zoo
  • 1992 Jopo In Mono
  • 1996 Fay Lovsky & La Bande Dessinée
  • 1997 Numbers (met La Bande Dessinée)
  • 1999 Kleine Sofie En Lange Wapper
  • 1999 De Muziek Uit 'Hondje'
  • 2000 Eigen Weg (hitnotering 28-10-2000, Albumlijst, 2 weken, plaats 97)
  • 2000 Visite (met Wigbert van Lierde)
  • 2002 Maze of mirrors
  • 2004 Erik of het Klein Insectenboek (hoorspel naar het boek van Godfried Bomans)

Singles

  • 1980 Party Time
  • 1981 Christmas Was A Friend Of Mine (hitnotering 9-1-1982, Top 40, 2 weken, plaats 37)
  • 1981 Maggie
  • 1982 Automatic Pilot
  • 1983 Don't Feed The Animals
  • 1983 Excerpts From The Forthcoming Album Origami (Promo)
  • 1983 One More Time
  • 1983 Ramon
  • 1985 Galileo
  • 1985 The Pen Is The Mightiest Weapon
  • 1986 Goodnight Galileo
  • 1996 Bad Continuity
  • 1996 Unfinished Business
  • 1997 I Don't Care(samen met La Bande Dessinée)
  • 1997 Talking Talking Talking
  • 1999 W.E.E.K.E.N.D. (samen met Arling & Cameron)
  • 2000 Mijn Agenda
  • 2002 Been There