Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12345
6
891011121314
151617181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

Daniel Sahuleka (1950)
Finne Jager (1984)
Flo Rida (1979)
Phynn (1984)
Ron Kenoly (1944)


Erlend Øye kaarten

Het laatste nieuws over Erlend ye kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Erlend ye beschikbaar.

Bekijk de volledige Erlend ye historie.

artiest informatie

Erlend ye

Erlend ye (Bergen, 21 november 1975) is een Noors muzikant, vooral bekend als deel van het popduo Kings of Convenience. Hij heeft een soloalbum, Unrest uitgebracht in 2003 en een mix-cd in de DJ-Kicks-series in 2004.

Zijn muzikale carrire begon in Bergen, waar hij samen met enkele vrienden de band Skog oprichtte. In 1997 verhuisde hij naar Londen en speelde in de band Peachfuzz. Tijdens vakanties thuis in Bergen, speelde hij samen met Eirik Glambek Be, samen vormden ze Kings of Convenience in 1998. Hun eerste album Quiet is the New Loud brachten ze uit in 2001. in 2004werd ook de nieuwe release van Kings of Convenience uitgebracht: Riot on an empty street. Erlend ye verdiepte zich in elektronische muziek en bracht de volgende jaren door in Berlijn of op reis over de hele wereld, terwijl hij zijn solo album Unrestopnam. Op het album Unrest staan 10 tracks, elk met een verschillende elektronica-artiest, zoals onder andere Metro Area,Prefuse 73 en Schneider TM, opgenomen in tien verschillende steden. Hij toerde als dj die meezingt met de muziek die hij speelt, en in 2004, bracht hij een mix-cd uit in de DJ Kicks-series.

Erlend ye's meest recente project is de band The Whitest Boy Alive. Deze band startte oorspronkelijk als een elektronische band, maar ontwikkelde zich langzaam naar een band zonder geprogrammeerde elementen. Erlend zingt en speelt gitaar. Op 21 juni 2006 volgde een debuutalbum, genaamd Dreams op het label Bubbles. Het meest recente album, Rules, werd in 2009 uitgebracht.

Discografie

  • Unrest (2003)
  • Sudden Rush (2003)
  • Sheltered Life (2003)
  • DJ-Kicks: Erlend ye (2004)
  • The Black Keys Work (2004)
  • Muziek met Erlend ye als zanger

  • Remind Me - Ryksopp op Melody A.M. (2001)
  • Poor Leno - Ryksopp op Melody A.M. (2001)
  • Talco Uno - Jolly Music op Jolly Bar (2001)
  • Drop - Cornelius (KOC Remix) op Drop-ep (2002)
  • This is the Dream of Evan and Chan (Safety Scissors Remix)- Dntel op This is the Dream...-ep (2002)
  • For the Time Being - Phonique op Identification (2004)
  • Keep on Waiting - DJ Hell op NY Muscle (2003)
  • A Place In My Heart - Star You Star Me op A Place In My Heart-ep (2004)
  • Lessons In Love - Kaos op Hello Stranger (2005)
  • Cool My Fire - Ada op Blondix 2-ep (2005)