Onder kostprijs

Kalender

 <<  < mei. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26
27
28293031

Vandaag jarig

Dee Dee Bridgewater (1950)
Ivete Sangalo (1972)
Jadakiss (1975)
Minco Eggersman (1977)
Neil Finn (1958)
Siouxsie Sioux (1957)


Erik Truffaz kaarten

Het laatste nieuws over Erik Truffaz kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Erik Truffaz beschikbaar.

Bekijk de volledige Erik Truffaz historie.

artiest informatie

Erik Truffaz

Erik Truffaz
Erik Truffaz in 2010
Algemene informatie
GeborenChêne-Bougeries, 3 april 1960
Land Frankrijk
Werk
Jaren actief1990 - heden
Genre(s)jazz, nu jazz
Instrument(en)Trompet
Label(s)Blue Note
EMI
Officiële website
Portaal    Muziek

Erik Truffaz (Chêne-Bougeries, 3 april 1960) is een Frans jazztrompettist.

Als zoon van een professioneel muzikant, werd Truffaz al jong meegenomen om op te treden in het dansorkest van zijn vader. Hij studeerde trompet aan de conservatioria van Genève en Chambéry en startte in 1990 zijn eerste kwintetOrange. Met dit kwintet won hij een prijs op het Concours National de Jazz in Parijs, speelde op het Montreux Jazz Festival en maakte zijn eerste CD, Nina Valéria. Truffaz speelde vervolgens mee in de hiphopgroep Silent Majority. De muziekstijl die hij vervolgens ontwikkelde kenmerkt zich door elementen van electronic dance, hiphop en rock, zijn spel is beïnvloed door Miles Davis.

Discografie

  • Nina Valéria (1994)
  • Out of a Dream (1997)
  • The Dawn (1998)
  • Bending New Corners (1999)
  • The Mask (2000)
  • Mantis (2001)
  • ReVisité (2001)
  • Magrouni (2002)
  • Tales Of The Lighthouse (2002)
  • The Walk of the Giant Turtle (2003)
  • Saloua (2005)
  • Face-à-face (2CD Live + DVD) (2006)
  • Arkhangelsk (2007)
  • Benares (2008)
  • Mexico (2008)
  • Paris (2008)
  • In between (2010)
  • El tiempo de la Revolución (2012)