Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


DuvelDuvel kaarten

Het laatste nieuws over DuvelDuvel kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van DuvelDuvel beschikbaar.

artiest informatie

DuvelDuvel

DuvelDuvel is een rapformatie uit Rotterdam bestaande uit Duvel, Supahdupah en Dj Dion. Rein de Vos is non-actief.

Biografie

De Rotterdamse groep DuvelDuvel ontstond zo rond 1997. Duvel, Supah en Rein opereerden vanuit hun hoofdkwartier "de Aperotz" en waren eerst voornamelijk actief in het Engels, bij vorming van de formatie DuvelDuvel begonnen ze voor het eerst in het Nederlands te rappen. Daarnaast produceren de heren van DuvelDuvel ook beats, dat zowel voor eigen materiaal wordt gebruikt, als voor andere artiesten. Samen met de andere Nederlandstalige hiphopformatie Opgezwolle, vormen ze de groep Opgeduveld, dat in 2002 het album 'Opgeduveld' heeft uitgebracht.

In 2005 is Rein De Vos op non-actief gezet in de groep . In oktober 2006 maakte het label TopNotch en DuvelDuvel zelf op hun website bekend dat de groep DuvelDuvel ermee gestopt is. De redenen hiervoor werden niet bekend gemaakt. De kans dat het album van Opgeduveld, genaamd "2" zal worden uitgebracht, zou erg klein zijn. Het was niet bekend wat de leden Duvel en Supah nu verder zouden doen. Rein vormt samen met Kastro de Kraai en Dave de Das de hiphopformatie Audio Elixer.

Op 15 november 2006 werd er een interview gepubliceerd met de leden van DuvelDuvel. Hierin werd duidelijk gemaakt dat DuvelDuvel zich slechts terug trekt uit de industrie, die zij niet nodig meent te hebben om muziek te kunnen maken, of om haar doelgroep te bereiken. Ook waren de verhoudingen met Opgezwolle, Jawat en het label TopNotch niet meer wat het geweest was. De groep verklaarde geen deel uit te willen maken van de hedendaagse hiphop, dat momenteel volgens Duvel meer weg zou lijken op een modeverschijnsel/kopieercultuur.

Maanden later stond er op de site van DuvelDuvel dat ze een nieuw album hadden uitgebracht en dus wel weer actief meedoen. 27 juli 2007 verschijnt het nieuwe album van DuvelDuvel genaamd Puur Kultuur via het label TopNotch.

Discografie

Albums

  • 1998 - Rijmpappie Nr.1
  • 1999 - De Koptheorie
  • 2000 - TiTaTo
  • 2002 - Van Aap naar Primaat
  • 2002 - Opgeduveld (samenwerkingsverband met Opgezwolle)
  • 2003 - De Waarheid
  • 2004 - Precept
  • 2004 - Aap-O-Theek
  • 2006 - Whisky op de Aperotz
  • 2007 - Puur Kultuur

Singles

  • 2005 - Wie Is Ut

EP's

  • 2005 - Motjo Pokoe
  • 2005 - Krime Pokoe