Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17
181920212223
242526272829

Vandaag jarig

Jeff Buckley (1966)
Maud Mulder (1981)
Roue Verveer (1972)
Sharon Kips (1983)


Dropkick Murphys kaarten

Het laatste nieuws over Dropkick Murphys kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Dropkick Murphys beschikbaar.

Bekijk de volledige Dropkick Murphys historie.

artiest informatie

Dropkick Murphys

De Dropkick Murphys zijn een Amerikaanse punkgroep uit Zuid-Boston (Massachusetts) die zijn roots vindt in de combinatie tussen Ierse folk en zwaardere punk muziek. De groepsleden komen uit een Iers-Katholieke arbeidersbuurt. Ze zijn in 1995 begonnen in de kelder van een kapperszaak van een vriend, en daar hebben ze geëxperimenteerd met het mixen van punk, Ierse folk, rock en hardcore tot een unieke stijl. Hun muziek is geïnspireerd door groepen als Stiff Little Fingers, The Pogues, AC/DC (een van de eerste groepen die doedelzakken met rock mixten), The Clash, the Misfits en Motörhead. Tevens is de groep beïnvloed door de Amerikaanse folksinger Woody Guthrie, wiens nummers zij hebben gezongen. De groepsnaam komt van een lokaal ontwenningscentrum.

Huidige bezetting

  • Al Barr (Zang)
  • Ken Casey (Basgitaar en zang)
  • Matt Kelly (Drums)
  • James Lynch (Gitaar)
  • Marc Orrell (Gitaar en piano)
  • Tim Brennan (Accordeon, mandoline, fluit, akoestische gitaar)
  • Scruffy Wallace (Doedelzak)

Discografie

Album's

  • Do or Die (1998)
  • The Early Years (1998)
  • The Gang’s All Here (1999)
  • Sing Loud, Sing Proud (2001)
  • The Singles Collection 1996-1997 (2002)
  • Blackout (2003)
  • The Singles Collection 2 1998-2004 (2005)
  • The Warrior’s Code (2005)

Live Albums

  • Live on St. Patrick’s Day (2002)

Dvd's

  • On the road (2004)