Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
1920
21
22232425
262728293031

Vandaag jarig

Andre Hazes jr. (1994)
Billy Ocean (1950)
Cat Power (1972)
Michel Telo (1981)
Misja Helsloot (1973)
Plácido Domingo (1941)
Tweet (1971)


Do kaarten

Het laatste nieuws over Do kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Do beschikbaar.

Bekijk de volledige Do historie.

artiest informatie

Dominique van Hulst

Dominique van Hulst, beter bekend als Do, is een Nederlandse zangeres. Ze werd geboren op 7 september 1981 in Valkenswaard, nabij Eindhoven. Ze is een dochter van tennistrainer Henk van Hulst.

Biografie

Op haar 15de moest Do zich gaan voorbereiden voor het tennistoernooi Wimbledon. Ze besloot echter een einde te maken aan haar tenniscarrière en zich toe te leggen op muziek. Na haar eerste optreden (in café Old Dutch in Valkenswaard) kreeg ze direct een platencontract aangeboden. Ze veranderde haar naam van Dominique van Hulst naar Do. In een uitverkocht Ahoy' stond ze zowel in het voorprogramma van Five als van Montell Jordan. Rond die tijd verscheen ook haar eerste single Real Good, en hoewel de videoclip vrij regelmatig op TMF voorbij kwam, kwam het nummer niet in de hitlijsten terecht. Achteraf zei de zangeres in een interview dat ze niet gelukkig was met de sound van haar eerste single.

Heaven

In 2001 werd Do door DJ Sammy gevraagd een trance-versie van Bryan Adams' Heaven op te nemen. In 2002 brak ze hier internationaal mee door ("DJ Sammy & Yanou, featuring Do"). Na dit succes werd het nummer ook als ballad uitgebracht, die ook hoog in de hitlijsten kwam. Haar tweede single On And On was wederom een dancenummer, deze keer opgenomen met alleen Yanou. Het nummer behaalde ook hoge posities in de Europese hitlijsten. In 2003 nam ze een zogenaamde "unplugged" versie van de hit Heaven op, die opnieuw hoog in de Nederlandse hitlijsten terecht kwam. Eigenlijk betekende dit pas haar echte doorbraak in eigen land. In april verzorgde de zangeres het voorprogramma van het Nederlandse concert van Westlife en stond ook met de groep op het podium tijdens de TMF Awards. Glenn Corneille was vanaf dat moment haar vaste muzikale begeleider en vanaf september ook de bandleider van de nieuwe popband rondom Do. Er werd gewerkt aan de realisatie van Do's debuutalbum dat voor 2004 gepland stond.

Succes in Nederland

In 2004 werd de zangeres benaderd door Marco Borsato om met hem het duet Voorbij op te nemen. Kort na de release van het nummer in februari werd Voorbij een nummer 1-hit in de hitlijsten. Tijdens de TMF Awards sleepte de zangeres de prijs voor Beste Zangeres in de wacht. De nummers van het debuutalbum waren inmiddels zo goed als klaar en er werd gekeken naar Do's nieuwe single. Er werd gekozen voor het semi-coverachtige funky-achtige Love Is Killing Me, waarmee de zangeres weer een hele andere kant van zichzelf liet zien. Het nummer verscheen eind mei en behaalde de zesde plaats in de Top 40. Do's debuutalbum - simpelweg Do geheten - verscheen begin juni en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de 3e plaats van de Nederlandse Album Top 100. Er werd aangegeven dat de plaat ook internationaal gelanceerd zou worden, maar waar en wanneer was nog niet bekend.

In de zomer van dat jaar verscheen de film Garfield in de bioscopen. In de Nederlandse versie van de film leende Do haar stem voor die van personage Liz. In september verscheen haar nieuwe single Angel By My Side, tevens de titelsong van de Nederlandse speelfilm 'Ellis In Glamourland' met Linda de Mol in de hoofdrol. De single haalde nog net de 10e plaats in de Top 40. Hierna werd er gekeken door Do's management naar een nieuwe single. De planning was dat de ballad I Don't Want To Be Your Friend als single uitgebracht zou worden, maar het managament kreeg niet de rechten om het nummer (dat oorspronkelijk werd opgenomen door Cyndi Lauper) op single te lanceren. Net voor Kerstmis dat jaar, behaalde het album - vanwege de verkoop van 40.000 exemplaren - de gouden status in Nederland. Ondanks Do's voormalige wereldsucces met de coverversie van Heaven werd haar album niet internationaal uitgebracht. Voorlopig concentreerde de zangeres zich enkel op haar thuisland. Do sloot het jaar goed af met de release van een kerstsingle: Everyday Is Christmas. Het nummer werd, samen met een kerstsong van Trijntje Oosterhuis, uitgebracht door radio-zender Sky Radio en behaalde de 7e plaats in de Top 40 door de vele airplay. Het leverde de zangeres opnieuw een gouden plaat op. Op 1 januari 2005 werkte Do mee aan de benefietsingle Als Je Iets Kan Doen van Artiesten Voor Azië. Het nummer kwam kort na de release nieuw binnen op de eerste plaats van de Top 40. De opbrengsten van het nummer kwamen geheel ten goede aan de slachtoffers van de tsunami in Azië, op Kerstmis 2004. Tijdens een landelijke geldinzameldag voor de ramp trad Do mee op tijdens een speciaal evenement van TMF en Radio 538 op de Dam in Amsterdam. De rest van het jaar hield de zangeres zich vrij stil. Achter de schermen werkte ze aan de voorbereidingen van haar tweede album, dat voor half 2005 gepland stond.

Follow Me

Op 23 augustus 2005 kwam Glenn Corneille, Do's muzikale begeleider, om het leven tijdens een auto-ongeluk. Hierna nam Do een pauze. Geholpen door producers Stephan Geuzenbroek en Frans Hendriks rondde ze de opnames van de nieuwe cd af. Half maart 2006 verscheen in Nederland een nieuwe single: Follow Me. Het nummer werd geschreven door Bryan Adams, Billy Steinberg en voormalige Spice Girl Melanie C. Laastgenoemde nam het liedje in 1999 al op als b-kantje voor een single. Voor zijn dood had Glenn Corneille het arrangement van Follow Me herschreven, waarmee het nummer een compleet nieuw leven in werd geblazen. De single verscheen als voorproefje van Do's tweede album (tevens Follow Me geheten) en werd een bescheiden hit in de Nederlandse hitlijsten. Half juni verscheen de zomerse single Beautiful Thing. Voor opnames van de bijhorende clip reisde Do half mei voor een week naar Bonaire. Het album Follow Me verscheen tevens in juni en bevatte songs van een aantal getalenteerde en hoogaangeschreven internationale songwriters. Do zelf schreef aan 3 liedjes gedeeltelijk mee. Het repertoire bevatte verschillende elementen uit pop, country, soul, latin, jazz en gospel. We Could, een liedje gecomponeerd door Glenn Corneille en met een tekst van diens weduwe Chantal Nijssen, werd gezien als eerbetoon aan de overleden muzikant. Beautiful Thing behaalde de top 20 van de Nederlandse hitlijsten. In het najaar ging de zangeres de Nederlandse theaters af met de Follow Me Theatertour waarin ze liet zien hoe veelzijdig ze als artieste was. Vrijwel alle shows waren binnen korte tijd uitverkocht. Rond diezelfde periode verscheen het nummer Sending Me Roses op single en was enkel te downloaden op diverse Nederlandse muzieksites.

Toekomst

In december 2006 werkte Do mee het tv-programma 'Dancing With The Stars' op RTL4 en behaalde met haar danspartner Koen de eerste plaats. Hierna werd bekend gemaakt dat de zangeres een rol gaat spelen in de 'Cinderella', een musical die in november 2007 in familiepark de Efteling te zien zal zijn. Op muzikaal gebied verschijnt er eind februari een nieuw opgenomen versie van het nummer I Will. In juni zal Do in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Mark in Barcelona. Ondanks al haar succes in Nederland heeft Do nog steeds de ambitie om het internationaal opnieuw te gaan maken. Ze wil zichzelf eerst hierop goed voorbereiden.

Prijzen

In 2003 won ze een TMF Award als beste nieuwkomer. In 2004 werd ze genomineerd voor een Edison en won ze wederom een TMF Award, ditmaal voor beste Nederlandse zangeres, ze versloeg daarbij Anouk. In datzelfde jaar won ze de allereerste Cosmopolitan FFF (Fun Fearless Female) Award. In Monaco sleepte ze op de World Music Awards de award in de wacht voor Best Dutch Act. De single 'Heaven' werd in Amerika beloond met een nominatie voor 'beste single van het jaar'. DJ Sammy ontving, mede door Do's vocalen op die single de 'American Dance Star Award'.