Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26
27
28293031

Vandaag jarig

Jeff Love (1982)
Lil' Jon (1971)
Tricky (1968)


Dimitri van Toren kaarten

Het laatste nieuws over Dimitri van Toren kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Dimitri van Toren beschikbaar.

artiest informatie

Dimitri van Toren

Dimitri van Toren (officieel: Jan van Tooren, Breda, 16 december 1940) is een Nederlandse zanger en kleinkunstenaar die reeds lange tijd in het vak zit (in 2006 zo'n 35 jaar).

Levensloop

Na zijn middelbare schoolopleiding heeft hij op de Academie voor de Vrije Kunst gestudeerd. In 1963 deed hij mee aan een primitieve talentenjacht. Hij werd daar tweede en zo rolde hij de wereld van de muziek in.

Van Toren is zijn carrière begonnen in de groep The Headlins, maar toen de groep uit elkaar viel ging men verder onder een andere naam, The Lettersets, en andere samenstelling. In deze band speelde ook Pierre Kartner en Jaap Goedel. De muziek werd onder de noemer folk geplaatst.

Al tijdens het bestaan van de groep begon Van Toren zijn eigen teksten en liedjes te schrijven en toen de Lettersets helemaal ophield te bestaan, ging hij solo verder om zijn eigen nummers ten gehore te brengen.

In 1966 kwam zijn eerste LP uit. Bekend is hij vooral van de hits Hé, kom aan en Lied voor kinderen. In totaal heeft hij meer dan twintig LP's uitgebracht.

In de jaren 80 wilde Van Toren wat meer tot rust komen. In India vond hij die rust wat resulteerde in 1990 in een nieuw album, geïnspireerd op de Indiase cultuur. De titel van het album is Alsof de maan de aarde kust.

Dimitri van Toren woont tegenwoordig in het Brabantse plaatsje Reusel.

Discografie

CD's

  • 2002 De vertelling gaat door
  • 2000 Hé, kom aan 2000/Mijn generatie (2005)
  • 1998 Verder almaar dichter
  • 1995 Dimitri Toren 30 jaar
  • 1994 Onder dezelfde zon
  • 1992 En dan weer daar
  • 1991 Afwachtend en Oplettend
  • 1989 Alsof de maan de aarde kust
  • 1988 Dwars door het pretpark

LP's

  • 1989 Alsof de maan de aarde kust
  • 1988 Dwars door het pretpark
  • 1986 Het beste van Dimitri Van Toren
  • 1983 Drijfkracht
  • 1981 En soms waait er zoiets als vrede door mijn hart
  • 1980 Met 'n beetje geluk
  • 1979 Scène Rustique
  • 1977 Uiterlijk Wel Innerlijk Nooit
  • 1976 Door dromen getekend
  • 1975 Een nieuw portret van Dimitri Van Toren
  • 1974 Dimitri Van Toren
  • 1973 In de Teerstoof
  • 1973 Een portret van Dimitri Van Toren
  • 1973 Zullen we dansen of hard weglopen
  • 1972 Warm en stil
  • 1970 Dimitri Van Toren '63 - '64
  • 1970 Naar een onbekende omhelzing
  • 1969 De gelaatstrek van een lied
  • 1968 Tussen hemel en aarde
  • 1966 Hé, kom aan