Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Das Pop kaarten

Het laatste nieuws over Das Pop kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Das Pop beschikbaar.

artiest informatie

Das Pop

Das Pop is een indie-popgroep uit Gent, in België.

Biografie

In 1994 werd de groep opgericht door Reinhard Vanbergen, Niek Meul, Lieven Moors en Bent Van Looy. Aanvankelijk heetten ze Things To Come, maar toen vijfde groepslid Tom Kestens erbij kwam, herdoopte de groep zich tot Das Pop. Ze brengen pop met een donker kantje.

In 1998 won het vijftal Humo's Rock Rally, de belangrijkste rockwedstrijd in België. Hun popgevoeligheid en ironische houding riep vergelijkingen op met Britpop-iconen als Blur en Pulp. Met het prijzengeld trok de groep naar Londen, en werd in eigen beheer de single 'A Different Beat' uitgebracht.

Platenfirma PIAS nam de groep onder de arm en liet hen verder experimenteren met enkele nieuwe singles: 'The Little Boy', 'Electronica For Lovers' en 'Tonight'. De groep trad op op veel zomerfestivals, en begon in 2000 met producer Phil Vinall (Placebo, Mark Knopfler, The Auteurs) aan de opnames van een volledig album.

In oktober 2000 werd de CD 'I Love' uitgebracht. Opvallende en herkenbare T-shirts zetten de release kracht bij, en met singles als 'The One', 'The Love Program' en 'Forever' bleef Das Pop een vaste waarde op de Belgische en Nederlandse radiostations. In het buitenland werden enkele mini-tournees door Duitsland en Spanje ondernomen. Voor de Duitse markt nam de groep zelfs een aparte single op: een cover van 'Dreiklangsdimensionen' van Rheingold.

Tussendoor werkte de groep aan een soundtrack voor een Waalse documentaire, Les Enfants De L'amour van regisseur Geoffrey Enthoven.

In 2002 trok de groep opnieuw met Phil Vinall de studio in om er een tweede langspeler op te nemen. Kort na de opnames verliet toetsenist Tom Kestens de groep om aan zijn eigen muziek voor de groep Lalalover te werken, en niet veel later sneuvelde ook gitarist Lieven Moors. Het album 'The Human Thing' werd in februari 2003 uitgebracht; niet langer bij PIAS maar opnieuw in eigen beheer ('Francorchamps Records'). Ook deze keer viel de release extra op door een niet-muzikaal aspect: er werden vier versies van de platenhoes verkocht, elk met een close-up van één van de groepsleden.

Opnieuw scoorde Das Pop vooral in Vlaanderen en Nederland, maar ook in Duitsland kreeg de groep stilaan voet aan wal. Singles als 'You', 'Telephone Love' en 'Turn' deden het goed en voor de tweede keer kregen de Duitsers een eigen single: 'Du'.

Vanaf 2005 werd het weer stil rond Das Pop, en werkten de drie overgebleven groepsleden in alle stilte aan nieuw werk, samen met David en Stephen Dewaele van Soulwax. Een derde album, met de werktitel Postcards from Fuckland - later omgedoopt tot Das Pop - stond gepland voor een release in 2007. Dit album zou volledig geproduceerd worden door de gebroeders Dewaele, bekend van Soulwax en 2 Many DJ's. Om onbekende redenen is het album in 2007 echter niet verschenen. In januari 2008 kwam Das Pop met de EP Fool for Love, dat naast de titelsong een aantal remixes bevatte. Ook publiceerde Das Pop tegelijkertijd drie nieuwe singles op hun MySpace.

Discografie

  • A Different Beat (1998, eigen beheer-single)
  • I Love (2000, PIAS)
  • The Human Thing (2003, Francorchamps records)
  • Das Pop (januari 2009, Francorchamps records)