Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
1234567
891011121314
15
1617181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

William Orbit (1956)


Danny Tenaglia kaarten

Het laatste nieuws over Danny Tenaglia kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Danny Tenaglia beschikbaar.

Bekijk de volledige Danny Tenaglia historie.

artiest informatie

Danny Tenaglia

DJ/Producer Danny Tenaglia werd geboren in Brooklyn New York. Op zijn slaapkamer luisterde hij de hele dag naar Motown artiesten, zoals Aretha Franklin, Isley Brothers en Stevie Wonder.
Daarnaast leerde hij gitaar en saxofoon spelen. Op zijn twaalfde ontdekte hij de wereld van DJ’s die platen aan elkaar draaiden zonder dat de beat stopte, Danny raakte hierdoor gefascineerd en dat liet hem niet meer los.

Hij verliet op zijn zeventiende zijn school, om zich helemaal op het DJ-vak te storten. In die tijd was hij bekend als DJ in Brooklyn, hij draaide plaatjes op bruiloften en personeelsfeesten. In 1985 verhuisde hij voor vijf jaar naar het zonnige Miami, omdat hij zich niet meer thuis voelde tussen de New Yorkse DJ’s. In Miami begon hij z'n plaatjes te draaien in Club Cheers.

In 1990 kwam hij weer terug naar New York, omdat producers Masters at Work en Frankie Knuckless de New Yorkse house scene domineerden met het Strickly Rhythm label. Danny Tenaglia had het gevoel dat New York weer op de kaart gezet werd en ook hij begon met het produceren van house, in 1993 brak hij pas door een remix van Daou’s “Surrender yourself”.

Ondertussen was Danny Tenaglia samen met vriend en collega DJ Junior Vasquez uitgegroeid tot de populaire DJ’s van New York, dit kwam mede door hun vernieuwde “Tribalhouse”. Housemuziek, waarbij percussie de boventoon voert en hierdoor werd de Twilo, de club waar zij draaiden, trendsettend.

Danny Tenaglia groeide in de volgende jaren uit tot een van de beste DJ/Producers van de wereld. Hij werd mede bekend door zijn lange DJ-sets, Danny Tenaglia staat zonder problemen soms 12 uur achter de draaitafels. In 2000 vierde Danny Tenglia z’n mijlpaal, hij was 25 jaar lang DJ !!!

Daarnaast produceerde Danny Tenaglia tientallen succesvolle 12 inches, waaronder de bekendste “Music is the answer!!” Zijn 12 inches brengt hij meetsal uit op zijn eigen label “Twisted”.
Hij werd ook door tientallen artiesten gevraagd om een remix te maken van hun platen, waaronder Michel Jackson, Madonna, Pet Shop Boys, Jamiroquai, Modjo en New Order.