Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


Danko Jones kaarten

Het laatste nieuws over Danko Jones kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Danko Jones beschikbaar.

Bekijk de volledige Danko Jones historie.

artiest informatie

Danko Jones

Danko Jones is een zanger, gitarist, en de naam van een driekoppige hardrockband uit Toronto, Ontario, Canada. Danko Jones zelf is de voorman van deze band en staat ook bekend onder de bijnaam The Mango Kid. De band staat vooral bekend om zijn live-optredens. Naast hardrock zijn er in de stijl van Danko Jones ook sporen van bluesrock en rock 'n roll terug te vinden.

Bezetting

  • Danko Jones - zang en gitaar
  • John Calabrese - basgitaar
  • Dan Cornelius - drums

Ex-bandleden

  • Damon Richardson - drums (na 2006 vervangen door Cornelius)

Geschiedenis

De band ontstond in 1996 in de clubscene van Toronto. De groep speelde in de daar opvolgende jaren eigenlijk uitsluitend live. Pas in 1999 kwam de EP "My Love Is Bold" uit, die al snel onder de aandacht van het Zweedse Bad Taste Records kwam. In 2001 brak de groep bescheiden door in Europa met "I'm Alive And On Fire"; een kort overzicht van de liedjes die de band al live ten gehore bracht vanaf 1996.

Met het album "Born A Lion" brak de band in 2002 echt internationaal door. De single Lovercall werd een kleine hit in meerdere landen, maar vooral de live-reputatie van de band zorgde dat ze snel bekender werden.

In de daar opvolgende jaren bracht de band nog 6 albums uit, en toerden ze onder andere met Motörhead. In Europa stond de band onder andere op festivals als Rock am Ring, Rock Werchter, Reading, Lowlands, Pinkpop, Sziget en Bospop. Ook stond de band in Nederland onder meer in de Melkweg en Paradiso.

Radio, Spoken Word en columns

Jones werkt mee aan de radio show "The Magical World Of Rock" in Stockholm op de zender 95.3 Rocket, op Power 97 in Winnipeg, Manitoba (Canada), Pure Rock Radio in Saskatoon, Saskatchewan (Canada), CT Das Radio in Bochum (Duitsland) en Radio Tango in Oslo (Noorwegen).

In 2004 kwam Jones eerste Spoken Word-album uit, eveneens getiteld The Magical World Of Rock. In dat zelfde jaar volbracht hij twee spoken wordtours, waaronder een show op het Haagse Crossing Border festival. Daar sprak Jones met Nick Hornby, Ian Mackaye, Jim White, Michael Franti en Irvine Welsh.

Danko Jones schrijft daarnaast columns voor verschillende muziekbladen: "Rock Hard" (Duitsland), "Mute" (Noorwegen), en "Close-Up" (Zweden).

Discografie

  • Sugar Chocolate 7" (1998) (Sonic Unyon)
  • Danko Jones EP (1998) (Sonic Unyon)
  • My Love is Bold EP (1999) (Sound King|Outside Music)
  • I'm Alive and On Fire (2001) (Bad Taste Records)
  • Born a Lion (2002) (Bad Taste Records)
  • We Sweat Blood (2003) (Bad Taste Records)
  • Ritual of the Savage 10" (samen met de bands Gluecifer en Peter Pan Speedrock) (2003) (Drunken Maria|Suburban)
  • Sleep Is the Enemy (2006) (Bad Taste Records|Aquarius Records)
  • Never Too Loud (2008)
  • B-Sides (2009)
  • Below The Belt (2010)