Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
171819
20
212223
242526272829

Vandaag jarig

AQi Fzono (1969)
Barbara Hendricks (1948)
Future (1983)
René Schuurmans (1964)


Daniel Lanois kaarten

Het laatste nieuws over Daniel Lanois kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Daniel Lanois beschikbaar.

Bekijk de volledige Daniel Lanois historie.

artiest informatie

Daniel Lanois

Daniel Lanois (9 september 1951) is een Canadees muziekproducent en singer-songwriter. Hij produceerde albums voor een groot aantal uiteenlopende artiesten en bracht ook een aantal eigen albums uit. Hij werkte onder andere met Bob Dylan, Brian Eno, U2, Peter Gabriel, Emmylou Harris en Robbie Robertson.

Lanois werd geboren in in Hull (Québec) en begon zijn loopbaan vanuit zijn eigen studio. In eerste instantie werkte hij met lokale bands maar nadat Brian Eno hem ontdekte begon hij ook andere projecten te ontwikkelen. Eerst werkte hij met Eno aan enkele van diens projecten en later produceerden zij samen U2's album The Unforgettable Fire. Bono van U2 beval Lanois aan bij Bob Dylan in de late jaren 80; in 1989 produceerde Lanois Dylans Oh Mercy.

Lanois is niet alleen muzikant, zanger en producer maar speelt ook gitaar en dobro.

Discografie

  • Acadie (1989)
  • For the Beauty of Wynona (1993)
  • Sweet Angel Mine (1996)
  • Lost in Mississippi (1996)
  • Sling Blade (1996)
  • Shine (2003)
  • Rockets (2004)
  • Belladonna (2005)
  • Here is What is (2007)

Geproduceerde albums

  • This is the Ice Age - Martha and the Muffins (1981)
  • Dance After Curfew - Nash the Slash (1982)
  • Danseparc - Martha and the Muffins (1982)
  • Ambient 4/On Land - Brian Eno (1982)
  • Parachute Club - Parachute Club (1983)
  • Apollo: Atmospheres and Soundtracks - Brian Eno (1983)
  • The Pearl - Harold Budd & Brian Eno (1984)
  • Mystery Walk - Martha and the Muffins (1984)
  • The Unforgettable Fire - U2 (1984)
  • Thursday Afternoon - Brian Eno (1985)
  • Hybrid - Michael Brook (1985)
  • Birdy - Peter Gabriel (1985)
  • Voices - Roger Eno (1985)
  • So - Peter Gabriel (1986)
  • The Joshua Tree - U2 (1987)
  • Robbie Robertson - Robbie Robertson, (1988)
  • Oh Mercy - Bob Dylan (1989)
  • Yellow Moon - Neville Brothers (1989)
  • Achtung Baby - U2, (1991)
  • Flash of the Spirit - Jon Hassell and Farafina (1992)
  • Us - Peter Gabriel (1992)
  • The Last of the Mohicans - movie soundtrack (1992)
  • Ron Sexsmith - Ron Sexsmith (1994)
  • Wrecking Ball - Emmylou Harris (1995)
  • Night to Night - Geoffrey Oryema (1996)
  • Fever In Fever Out - Luscious Jackson (1996)
  • Time Out of Mind - Bob Dylan (1997)
  • Brian Blade Fellowship - Brian Blade (1998)
  • 12 Bar Blues - Scott Weiland (1998)
  • Teatro - Willie Nelson (1998)
  • Power Spot - Jon Hassell (2000)
  • The Million Dollar Hotel - movie soundtrack (2000)
  • All That You Can't Leave Behind - U2 (2000)
  • How to Dismantle an Atomic Bomb - U2 (2004) (track "Love and Peace or Else")