DJ Shadow kaarten

Het laatste nieuws over DJ Shadow kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van DJ Shadow beschikbaar.

Bekijk de volledige DJ Shadow historie.

artiest informatie

DJ Shadow

DJ Shadow, echte naam Josh Davis (Hayward (Californië), 1 januari 1973) is een Amerikaanse turntablist en producer.

DJ Shadow bracht zijn tienerjaren door in Davis, Californië en was een dj op het lokale radiostation KDVS. In deze periode was DJ Shadow een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de experimentele, instrumentale hiphop-stijl die wordt geassocieerd met het in California gelokaliseerde Solesides platenlabel. De eerste singles voor het label, waaronder "In/Flux" en "Lost and Found (S.F.L.)," waren genre-overschrijdende werken waarin elementen van funk, rock, hiphop, ambient, jazz, soul, en allerlei tweedehands materiaal werden samengevoegd. DJ Shadow wordt vaak geschaard onder de triphop, hoewel hij zelf een hekel heeft aan deze term.

DJ Shadow bracht al eerder een aantal originele werken uit (in 1991/1992 voor Hollywood Records), maar volgens de critici was het pas tijdens de distributieovereenkomst met Mo' Wax dat de sound van DJ Shadow volwassen en meer samenhangend werd.

Shadow's eerste volledige album, Endtroducing, werd uitgebracht in 1996 en kwam daarmee in het Guinness Book of Records als het Eerste Volledig Gesamplede Album in 2001.

In 2005 bracht Shadow een Deluxe Editie van zijn eerste album, Endtroducing..., uit. Momenteel is hij bezig met een nieuw album en is van plan te gaan touren in 2006.

Discografie

Albums

  • 1996 - Endtroducing.....
  • 1998 - Preemptive Strike
  • 2002 - The Private Press
  • 2003 - The Private Repress (Japanese Remix Album)
  • 2004 - Live! In Tune and on Time
  • 2005 - Endtroducing..... (2xCD Deluxe Edition)
  • 2006 - The Outsider

Compilaties

  • Preemptive Strike (1998)
  • Quannum Presents Solesides Greatest Bumps (2000)
  • The Private Repress (2003)
  • Diminishing Returns (2003)

Singles

  • Lifer's Group/DJ Shadow : "The Real Deal (Shadow Remix)"/"Lesson 4" (1991)
  • Asia Born/DJ Shadow : "Send Them"/"Count and Estimate (Dub)"/"Hip-Hop Reconstruction from the Ground Up" (1993)
  • In/Flux / Hindsight (1993)
  • Lost & Found (S.F.L.) (1994) (Split 12" with DJ Krush - Kemuri)
  • What Does Your Soul Look Like (1995)
  • Chief Xcel/DJ Shadow : "Fully Charged on Planet X"/"Hardcore (Instrumental) Hip-Hop, Bonus Scratchapella, Last Stop (Bonus Beat) (1996)
  • Midnight In A Perfect World (1996)
  • Stem (1996)
  • High Noon (1997)
  • Dark Days - Dark Days documentary soundtrack (2000)
  • You Can't Go Home Again (2002)
  • Six Days (2002)
  • Mashin' on the Motorway / Walkie Talkie (2003)
  • Zack de la Rocha - March Of Death (2003)
  • Radiohead - The Gloaming (DJ Shadow Mix) (2004)
  • Keane - We Might As Well Be Strangers (DJ Shadow vs. Keane Mix) (2005)

Collaboraties

  • Camel Bobsled Race (Q-Bert Mega Mix) (1997)
  • UNKLE - Psyence Fiction (1998)
  • DJ Shadow & Cut Chemist - Brainfreeze (1999)
  • Quannum - Quannum Spectrum (1999)
  • DJ Shadow & Cut Chemist - Product Placement (2001)
  • Bombay the Hard Way, Guns Cars and Sitars (w/ Dan the Automator)

DVDs

  • Six Days (Single)
  • Mashin' on the Motorway / Walkie Talkie (Single)
  • In Tune and On Time