Kalender

 <<  < nov. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12
3456789
10111213141516
17181920
21
2223
242526272829

Vandaag jarig

Annie (1977)
Dr. John (1940)
Erlend ye (1975)


DJ Rap kaarten

Het laatste nieuws over DJ Rap kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van DJ Rap beschikbaar.

artiest informatie

DJ Rap

Interview:

De vingers van gitaristen staan vaak vol blaren, maar Charissa Saverio, oftewel DJ Rap, werkt met draaitafels en vinyl en heeft daar geen last van.
Slank en gebronsd, haar handen zijn perfect gevormd en bovendien weet ze deze zo goed te gebruiken dat ze de DJ koningin van drum-and-bass en andere vormen van elektronica wist te worden. Ze produceert haar eigen opnames en bezit een klein platenlabel.
Heel toepasselijk dat een vrouw met Maleis, Iers en Italiaans bloed voor haar werk mixt. Het vele reizen dat een leven als DJ vereist is een vervolg op haar jeugd waarin ze ook altijd onderweg was. Ze is dochter van een hotelier en groeide op in luxe. Haar wereldlijke nieuwsgierigheid komt niet alleen in de club naar voren, maar ook als je met haar praat. Het gesprek kan gaan van FBI-profielen en seriemoordenaars, tot biologische oorlogsvoering. Om tijdens het toeren fit te blijven doet ze aan ninjitsu, ze jogt en eet “supergezond” omdat ze “altijd honger” heeft.
Vond je het leuk op te groeien in die paleisachtige hotels in verre landen?
Voor een kind is het een vreemde ervaring. Er waren geen andere kinderen. Je was vooral omgeven door volwassenen en hotelgasten. Ik leerde hoe je netjes moet eten. Avondeten betekende dat je naar de grote ballroom moest waar ik dan piano speelde voor de gasten en ik denk dat zoiets niet goed is voor een kind. Ik was erg eenzaam. Zodra het mogelijk was liet ik dat leven dan ook achter me, ik was toen pas 14.
De meeste mensen weten amper wat techno is, maar helemaal niet wat drum-and-bass inhoudt.
Het is techno met beats. Het aantal beats per minuut kan variëren van 160 tot 185, dat is snel, maar de mensen dansen op de halve snelheid ervan, dus is het erg sexy. Het is wild, maar het kan ook erg mooi en melodisch zijn.
Hoeveel machines, platen en trommelvliezen kost het om dit te leren?
Leren werken met een draaitafel is in het begin ontzettend frustrerend. Ik produceerde mijn eerste plaat in 1988 en begon in 1989 als DJ. Ik had één bandrecorder en een Syntronic deck. Dus ik speelde de band en probeerde met het dek er doorheen te mixen. Het kostte me zes maanden waarin ik heel wat platen door de kamer heb gesmeten, maar uiteindelijk had ik het onder de knie. Het is iets dat niemand je even kan leren; het is afhankelijk van je persoonlijkheid en hoe je mixt. Mijn handelsmerk is dat ik alles in balans weet te houden. Ik ben klassiek geschoold in piano en gitaar, dus ik kan er niet tegen als dingen niet bij elkaar passen. Het moet allemaal goed klinken, zelfs als het donker is.
Voelt het goed als er zo’n massa lichamen op jouw muziek beweegt.
Jazeker, dat is zo geil, zo’n hele massa controleren. Je bent net een poppenspeler, je weet aan welke touwtjes je moet trekken en hoe ze dan reageren en dat is zo gaaf. Daarom ben ik er ook mee begonnen. Ik stond te swingen op de klanken van een DJ en ik had zoiets van, God, beter kan ik me nu niet voelen.