Onder kostprijs


DJ Premier kaarten

Het laatste nieuws over DJ Premier kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van DJ Premier beschikbaar.

artiest informatie

DJ Premier

Christopher Martin (Houston, Texas, 21 maart 1966), beter bekend als DJ Premier of Premo is een Amerikaans hiphop producer en dj. Hij vormt samen met Guru -een acroniem voor Gifted Unlimited Rhymes Universal- het bekende hiphop duo Gang Starr. Oorspronkelijk droeg hij 'Waxmaster C' als artiestennaam met de 'C' als verwijzing naar zijn echte naam.

Oorspronkelijk uit Houston, maar deels opgegroeid in Brooklyn en leefde vrijwel zijn hele professionele carriére in Brooklyn. Hij studeerde informatica aan de Prairie View A&M iets buiten Houston. Toen al bekend als Waxmaster C had hij al geleerd een flink aantal instrumenten te bespelen en hij had ook al de leiding over een platen winkel. Nadat hij was teruggekeerd naar Brooklyn rond 87'-'88 leerde hij Guru kennen ( afkomstig uit Boston). Guru had al 2 jaar eerder een groep gevormd genaamd Gang Starr maar zijn voormalige partner, Mike Dee, was teruggekeerd naar Boston.

DJ Premier en Guru tekenden bij Wild Pitch en brachten een eerste single ('Manifest') en album (No More Mr. Nice Guy) uit. Gang Starr's interesse in het bij elkaar brengen van jazz en hiphop werd snel opgemerkt. Ze werden uitgenodig om de sountrack voor Spike Lee's film Mo' Better Blues (1990) te maken. Hun daaropvolgende werk werd veel volwassener en beter op elkaar af gestemd. 2 klassieke East Coast albums kwamen kort na elkaar uit ( '91 Step in the Arena en '92 Daily Operation)

Dj Premier had al jaren lang met andere rappers gewerkt en zijn producties voor de Funky Technician van Lord Finesse en DJ Mike Smooth legde de grondslag aan zijn status als een van de beste producers ter wereld. Hij nam daarna alleen nog maar op bij D&D Studios, een plek die, mede dankzij zijn inbreng, snel een echt hiphop heiligdom werd.

1994 was een gouden jaar voor Premo, misschien wel het beste jaar voor een rap producer ooit Na het maken van nóg een Gang Starr klassieker (Hard to Earn) hielp hij mee bij het maken van een aantal projecten die uitvloeiden in échte hiphopklassiekers. Onder andere Illmatic van Nas, Ready To Die van Notorious B.I.G,en the Sun Rises in The East van Jeru the Damaja. Hoewel zijn arbeidsethos aanzienlijk afnam naarmate de jaren 90 vorderden, wist hij toch nog tracks te produceren op de eerste 4 albums van Jay-Z en in het nieuwe Millenium keerde hij sterker dan ooit terug, onder andere door samen te werken met Common, D.I.T.C, d'Angelo, Jadakiss en Snoop Dogg.