Onder kostprijs


Chris Isaak kaarten

Het laatste nieuws over Chris Isaak kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Chris Isaak beschikbaar.

Bekijk de volledige Chris Isaak historie.

artiest informatie

Chris Isaak

Chris Isaak (Stockton, Californië, 26 juni 1956) is een Amerikaans zanger, muzikant, songwriter en tevens acteur. Zijn muziek kan omschreven worden als een mengeling van country, blues, rock and roll, pop en surf rock.

Biografie

Chris Isaak richtte in 1981 de band Silvertone op, zij begeleiden Isaak nog steeds als begeleidingsband. Silvertone bestaat uit Rowland Salley op bas, James Calvin Wilsey op gitaar en Kenney Dale Johnson op drums.

Wereldwijd succes kwam er nadat regisseur David Lynch in 1991 de single Wicked Game gebruikte in de film Wild at heart. Van de laatstgenoemde single deed vooral de videoclip veel stof opwaaien. In die clip speelt topmodel Helena Christensen zijn vriendin, topless op een strand.

In 2001 begon Isaak met zijn eigen televisieshow, The Chris Isaak Show. In deze komische show speelden Chris Isaak en zijn band fictieve gebeurtenissen achter de schermen van hun wereld na. De show was in Nederland in 2002 te zien op het geflopte Veronica . De serie stopte in de Verenigde Staten in maart 2004.

Discografie

  • Silvertone (1985)
  • Chris Isaak (1987) (met o.a. Blue Hotel)
  • Heart Shaped World (1989) (met o.a. Wicked Game)
  • San Francisco Days (1993)
  • Forever Blue (1995)
  • Baja Sessions (1996)
  • Speak Of The Devil (1998)
  • Always Got Tonight (2002)
  • Christmas (2004)
  • Best of Chris Isaak (2006)
  • Mr. Lucky (2009)

Singles

Single(s) met hitnoteringen in
de Nederlandse Top 40  
Datum van
verschijnen
  
Datum van
binnenkomst
  
 Hoogste 
positie
  
 Aantal 
weken
  
 Opmerkingen   
Blue hotel1987 314 
Don't make me dream about you1989    
Wicked game1990 512 
Lie to me1991 284 
Dancin'1991    
Can't do a thing (to stop me)1993 343 
San Francisco days1993    
Somebody's crying1995    
Baby did a bad thing1999    

Filmografie

  • Married To The Mob
  • The Silence of the Lambs
  • Twin Peaks: Fire Walk With Me
  • Little Buddha
  • Cross Country
  • Blue Ridge Fall
  • The Chris Isaak Show
  • A Dirty Shame
  • Eyes wide shut