Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29

Vandaag jarig

Khaled (1960)
Saul Williams (1972)


Cat Power kaarten

Het laatste nieuws over Cat Power kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Cat Power beschikbaar.

Bekijk de volledige Cat Power historie.

artiest informatie

Cat Power

Ga naar: navigatie, zoeken

Cat Power, live in Toronto, 4 september 2006.

Cat Power, eigenlijk Chan Marshall (volledige naam Charlyn Marie Marshall; 21 januari 1972), is een Amerikaanse singer-songwriter die bekendstaat om haar minimalistische (maar vaak pastorale) muziek, voor haar spaarzame gitaar- en pianospel en voor haar etherische vocalen in Zuid-Amerikaanse stijl.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Discografie
    • 2.1 Albums
    • 2.2 Singles
    • 2.3 Videos
  • 3 Hitlijsten
    • 3.1 Albums
    • 3.2 Singles
  • 4 Externe links

Biografie

Chan Marshall begon met muziek maken onder de naam Cat Power nadat ze vroegtijdig haar school had verlaten in Atlanta. Ze vertrok naar New York, waar ze Steve Shelley van Sonic Youth en Tim Foljahn van Two Dollar Guitar ontmoette. Zij moedigden haar aan om een plaat op te nemen en speelden mee op Dear Sir en Myra Lee. Na What Would the Community Think, dat in 1996 uitkwam, stopte Marshall met spelen. Nadat ze een nacht had wakker geleden door een nachtmerrie schreef ze weer nieuwe songs die terecht kwamen op het album Moon Pix. Dit album werd gunstig ontvangen in de pers.

Na een aantal tours werd Marshall het echter zat om haar eigen werk te spelen en begon ze steeds meer covers te spelen, die resulteerden in The Covers Record. Een aantal covers dat niet op dit album terecht kwam speelde ze in één van de John Peel Sessions die werden uitgezonden op BBC Radio 1.

In 2003 nam ze You Are Free op, een album met eigen werk waarop onder andere Eddie Vedder en Dave Grohl meespeelden. In 2004 speelde ze op de video Speaking for Trees. In 2005 toerde Marshall door de hele wereld met uitverkochte solo-optredens. Ook speelde ze in het voorprogramma van Nick Cave in Australië. De liedjes die ze daar speelden kwamen uit op The Greatest (2006), dit was ook de periode waar Chan Marshall komaf maakte met haar alcohol- en drugsproblemen. Begin 2006 zegde ze verschillende optredens af wegens 'gezondheidsproblemen', maar in april begon ze weer met toeren.

In 2008 bracht Cat Power het album Jukebox uit. Hier staan twee eigen songs op en covers van onder andere Hank Williams, Bob Dylan, Nick Cave en Joni Mitchell.

In september 2012 bracht Chan Marshall Sun uit, haar negende studio album.

Discografie

Albums

  • Dear Sir (1995, Plain Records)
  • Myra Lee (1996, Smells Like Records)
  • What Would the Community Think (1996, Matador Records)
  • Moon Pix (1998, Matador Records)
  • The Covers Record (2000, Matador Records)
  • You Are Free (2003, Matador Records)
  • The Greatest (2006, Matador Records)
  • Jukebox (2008, Matador Records)
  • Sun (2012, Matador Records)

Singles

  • "Headlights" (1994)
  • "Nude As The News" (1996)
  • "Undercover" (2000)
  • "He War" (2002)

Videos

  • Speaking for Trees: A Film by Mark Borthwick (2004)
  • My Blueberry Nights (2007)

Hitlijsten

Albums

Album(s) met eventuele hitnoteringen in

de Nederlandse Album Top 20/50/75/100

Datum van

verschijnen

Datum van

binnenkomst

Hoogste

positie

Aantal

weken

Opmerkingen

Jukebox

2008

26-01-2008

63

2

Sun

2012

08-09-2012

49

1*

Album(s) met hitnoteringen in

de Vlaamse Ultratop 50/100/200

Datum van

verschijnen

Datum van

binnenkomst

Hoogste

positie

Aantal

weken

Opmerkingen

The greatest

2006

04-02-2006

25

9

Jukebox

2008

26-01-2008

7

10

Sun

2012

08-09-2012

13

1*

Singles

Single(s) met hitnoteringen in

in de Vlaamse Ultratop 50

Datum van

verschijnen

Datum van

binnenkomst

Hoogste

positie

Aantal

weken

Opmerkingen

Ruin

2012

08-09-2012

tip80*