Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
29

Vandaag jarig

Khaled (1960)
Saul Williams (1972)


Brian Fallon kaarten

Het laatste nieuws over Brian Fallon kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Brian Fallon beschikbaar.

Bekijk de volledige Brian Fallon historie.

artiest informatie

BRIAN FALLON

Brian Fallon (geboren 28 januari 1980) is een Amerikaanse zanger, songwriter en gitarist. Hij is vooral bekend als de zanger, gitarist en voornaamste songwriter van de rockband The Gaslight Anthem, met wie hij vijf studio-albums heeft opgenomen. Hij is ook lid van het duo The Horrible Crowes, samen met The Gaslight Anthem gitaar technicus en touring gitarist Ian Perkins.

BIOGRAFIE

Brian Fallon werd geboren in Red Bank, New Jersey in 1980. Zijn moeder Debbie was een folk band in de late jaren 1960 de naam 'De Groep Folk Singers. Fallon bracht zijn tienerjaren in Hackettstown, New Jersey, waar hij bevriend met Tom "Tommy Gunn" Duhamel van de band Communication Redlight geworden. Toen Fallon 17 was bracht hij een cassette onder de artiestennaam 'Geen release'. Hij heeft ook een keer wilde een klein platenlabel beginnen te worden genoemd 'Old 45 Records'.

BAND voorkeuren EN PROJECTEN

Geen release (1997)

Op de leeftijd van 17 vrijgegeven Fallon een cassette met de titel De Coffeehouse Sessions onder de naam Geen release. Het werd uitgebracht onder 'Mean Little Man Productions. Er zijn slechts ongeveer 200 exemplaren van de beperkte release demo. Er zijn 16 nummers op de demo, die Chris Eissing gekenmerkt als lead gitaar op een paar tracks.

Amping Koper (2001)

Met de band Amping Koper, die is genoemd "eigenlijk ... Surrogate McKenzie versie 2", Fallon was betrokken bij de opname van het 6-sporen titelloze cd, Amping Koper in 2001.

Brian Fallon - Cincinnatie Rail Band (2004)

Na Amping Koper, Fallon wilde een solo-EP op te nemen, met behoud van de band voelen. Hij vroeg een vriend, Casey Lee Morgan, van de band Lanemeyer drummen. Een andere vriend, Mike Hemberger, speelde bas en produceerde de EP. Één van Fallon's oude gitaar leraren, Tim Fogarty, speelde gitaar op twee sporen. Samen namen ze de American Music EP in 2004, die Fallon's moeder gekenmerkt op backing vocals.

This Charming Man (2004-2005)

In 2004, Fallon samen met Michael Volpe, Chris Clementi en Mike Leboeuf opgericht This Charming Man. Fallon en Volpe bleef het enige originele leden als Benny Horowitz en Alex Levine trad in het najaar van 2005. In het begin van 2006, Volpe besloten de band te verlaten en Alex Rosamilia werd gebracht aan boord, waardoor de huidige line-up van The Gaslight Anthem samenbrengen.

This Charming Man's alleen volledige release was Every Little Secret in 2005, met de originele line-up. Een andere song van de oorspronkelijke band genaamd "Ze Coulda Raised de Titanic" werd "1930" op The Gaslight Anthem album, Erop of eronder later.

De Glaslight Anthem (2006-heden)

Fallon is de prominente songwriter en zanger van The Gaslight Anthem, omdat de overgang van This Charming Man. Met de band heeft hij vijf studioalbums, Erop of eronder, The '59 Sound, American Slang, handgeschreven vastgelegd en gewond raken. In 2009 trad hij toe tot Bruce Springsteen op het podium voor de hemelbekleding ingesteld op theHard Rock Calling Festival, het uitvoeren van het nummer 'No Surrender. " Op 29 juli 2015 kondigde de band een onbepaalde hiaat na hun Europese zomertour, die eindigde met een optreden in Reading Festival op zondag 30 augustus.

The Horrible Crowes (2011-heden)

Op 20 januari 2011, Fallon aangekondigd op zijn blog dat hij de groep had gevormd The Horrible Crowes met zijn gitaar tech, Ian Perkins

De eerste single "Zie het Hurricane" is beschikbaar voor streaming via RollingStone.com op 13 juli 2011. Op 1 september maakte, Rolling Stone stroomde het album in zijn geheel. Op 20 september, de video voor "Behold The Hurricane 'werd geüpload naar The Horrible Crowes website.

Hun debuutalbum, Elsie, werd uitgebracht op 6 september 2011 in de Verenigde Staten.

Molly en de Zombies (2013-heden)

Molly en de Zombies is een Americana / folk groep die in 2013 werd gevormd door Fallon met gitarist en Plow United frontman Brian McGee, voormalig Ryan Adams en de Cardinals bassist Catherine Popper, en de Scissor Sisters drummer Randy Schrager. De band speelde hun eerste show in december 2013 in Asbury Park, New Jersey opening voor de Bouncing Souls bij de Stone Pony. Volgens Fallon, is er geen platencontract en er zal geen record op cd of vinyl zijn. Hij zei ook dat alle van de band muziek, die hij schreef en had geen zin om met behulp van The Gaslight Anthem, werd geïnspireerd door Bob Dylan's Highway 61 Revisited album. De naam van de band komt deels uit de Roky Erickson lied "Ik liep met een zombie" en een 1943 horror film.

Molly en de Zombies uitgevoerd bij The Bell House in Brooklyn, New York, op 5 juni 2014 met Jared Hart van The Scandals en Dave Hause als voorprogramma. Ze brachten 5 liedjes gratis online: "Long Drives", "Lucky", "Red Light", "Sketchy" en "Smoke.

Solo Album

Fallon nam Instagram in september 2015 tot zijn volgelingen te informeren dat hij is begonnen te werken aan een solo-album. Dit zal zijn eerste grote project sinds Gaslight Anthem ging op hiaat. Fallon belde aan bij Radio 104.5 in Philadelphia op 10 december 2015 om het eerste nummer "A Wonderful Life" in première en bevestigde het nieuwe album zou uit maart 2016 zijn.

PRIVELEVEN

Brian Fallon is een christen, maar hij vermijdt het gebruik van verwijzingen naar zijn geloof in zijn muziek. Als hij in een interview met spinner.com verwijzend naar The Gaslight Anthem van 2010 album American Slang verklaarde, "Er zijn geen religieuze liederen en er nooit zou zijn, omdat de vier van ons, we hebben allemaal verschillende meningen, totaal verschillende religies ... I ben erg voorzichtig niet aan te dringen dat op de band.

Na tien jaar huwelijk, raakte Fallon en zijn vrouw Hollie scheidde in 2013. Veel van de teksten op The Gaslight Anthem van 2014 album, gekwetst werden geïnspireerd door de scheiding. Fallon zei: "Soms weet ik niet eens weten hoe het gebeurd is. Ik weet niet eens hoe het kreeg als dit. Alles wat ik weet is dat het deed. En ik heb nu om erachter te komen: Wat moet ik nu doen? "

DISCOGRAFIE