Kalender

 <<  < okt. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12345
6789101112
13141516171819
2021
22
232425
2728293031

Vandaag jarig

Darren Tate (1972)
Harry Sacksioni (1950)
Keoki (1966)
Laidback Luke (1976)
Robert Long (1943)
Shaggy (1968)
Virgil Donati (1958)


Brad Mehldau kaarten

Het laatste nieuws over Brad Mehldau kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Brad Mehldau beschikbaar.

Bekijk de volledige Brad Mehldau historie.

artiest informatie

Brad Mehldau

Bradford Alexander (Brad) Mehldau (Jacksonville (Florida), 23 augustus 1970) is een Amerikaans jazzpianist.

Mehldau speelt vanaf zijn zesde piano. Na de High School ging hij naar het Berklee College of Music. Ook studeerde hij aan de New School for Jazz & Contemporary Music. In 1994 maakte hij deel uit van het kwartet van Joshua Redman. Een jaar later richtte hij zijn eigen trio op. Met dit trio nam hij een plaat op - Introducing Brad Mehldau - die gelijk veel aandacht en lof kreeg. Mehldau is beïnvloed door Oscar Peterson en Keith Jarrett, terwijl zijn stijl wel vergeleken wordt met die van Bill Evans. Mehldau treedt regelmatig op tijdens het North Sea Jazz Festival. Mehldau is getrouwd met de Nederlandse zangeres Fleurine, met wie hij ook enkele cd's maakte.

Discografie

  • Introducing Brad Mehldau (1995)
  • The Art of the Trio (1996)
  • The Art of the Trio II - Live At The Village Vanguard (1997)
  • The Art of the Trio III - Songs (1998)
  • Elegiac Cycle (1999)
  • The Art of the Trio IV - Back At The Vanguard (1999)
  • Places (2000)
  • The Art of the Trio V - Progression (2000)
  • Largo (2001)
  • Anything Goes (2002, Trio)
  • Live in Tokyo (2004, Solo)
  • Live in Tokyo (2005, Solo, Dubbel-CD, Nonesuch-Japan)
  • Day is Done (2005, Trio)
  • House on Hill (2006, Trio)
  • Love Sublime, (2006, Songs met Renée Fleming)
  • Brad Mehldau Trio - Live (2008): Live-opname in de Village Vanguard (opname: 10/2006)